Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού – Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού – Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Βροχή sooc

Χαλάει ο καιρός από το βράδυ της Πέμπτης (13/10) έως και τις πρωινές ώρες της Κυριακής με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Που θα σημειωθούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού για ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες από το βράδυ της Πέμπτης (13/10) εξέδωσε η ΕΜΥ.

Διαταραχές στην ανώτερη ατμόσφαιρα από ,την περιοχή της Νότιας Ιταλίας κινούνται ανατολικά νοτιοανατολικά και δημιουργούν επιφανειακό βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο το οποίο θα επηρεάσει τον καιρό στη χώρα μας, από τη νύχτα σήμερα έως και τις πρωινές ώρες της Κυριακής με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική και τη νότια Ελλάδα όπως περιγράφεται στο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού (ΕΔΕΚ).

Από σήμερα τη νύχτα μέχρι αύριο το απόγευμα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Κατά τα άλλα αύριο τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν, από νωρίς το πρωί της Παρασκευής τη δυτική Πελοπόννησο, από το μεσημέρι την ανατολική Πελοπόννησο και βαθμιαία από το απόγευμα τις δυτικές Κυκλάδες. Κατά περιόδους έντονες θα είναι οι βροχοπτώσεις στα νότια τμήματα της Θεσσαλίας (Μαγνησία- Πήλιο) και στην κεντρική Στερεά (περισσότερο Φθιώτιδα).

Το Σάββατο θα επηρεαστούν οι δυτικές και νότιες Κυκλάδες και η Κρήτη. Το απόγευμα τα φαινόμενα στις Κυκλάδες θα εξασθενήσουν, αλλά θα συνεχιστούν στην Κρήτη, ενώ θα επηρεάσουν κατά τόπους και τα Δωδεκάνησα.

Σημειώνεται οτι στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων τις πρωινές ώρες της Κυριακής.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-10-2022

Στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα (εκτός της Θράκης), τις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα ισχυρά, μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και μέχρι το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, από τις προμεσημβρινές ώρες στο βορειοανατολικό Αιγαίο, από το απόγευμα στις Κυκλάδες και την Κρήτη και το βράδυ στη Θράκη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6, στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει στα δυτικά και τη Μακεδονία τους 18 με 21 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 22 με 23 βαθμούς.

ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ – ΥΕΤΟΣ

Την Παρασκευή από το πρωί θα έχουμε πολλές βροχές στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα (εκτός της Θράκης), και τα φαινόμενα πιθανό να είναι ισχυρά, μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και μέχρι το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο . Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα το πέρασμα αυτού του χαμηλού που θα μας επηρεάσει και φαίνεται στο αρχικό βίντεο προβλέπεται να προκαλέσει ανά 6ωρο ακόμη έως και 50 mm βροχής.

Δείκτης EFI (Extreme Forecast Index)

O δείκτης EFI για τα συνολικά ύψη βροχοπτώσεως με τα δεδομένα της Τετάρτης έχει μέχρι πορτοκαλί ένδειξη κυρίως για το Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 15-10-2022

Στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν σε όλες τις περιοχές, εκτός από την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται, λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα και πιθανόν ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και τη Μακεδονία 3 με 4, στις υπόλοιπες περιοχές 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και νότια.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 16-10-2022

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές. Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις, όμως τις πρωινές ώρες, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπονται νεφώσεις με βροχές την Παρασκευή και βελτίωση από το Σάββατο. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές την Παρασκευή. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 17 και 21 βαθμών Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα