Θάνατος 19χρονης δοκίμου: Σήμερα η νεκροψία – Απαντήσεις στο ενδεχόμενο δηλητηρίασης

Θάνατος 19χρονης δοκίμου: Σήμερα η νεκροψία – Απαντήσεις στο ενδεχόμενο δηλητηρίασης
Glomex

Παραμένει επικρατέστερο το σενάριο της δηλητηρίασης που προκάλεσε τον θάνατο της 19χρονης πρωτοετούς Ναυτικής Δοκίμου. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομίας αναμένει η οικογένεια.

Απαντήσεις για τον ξαφνικό θάνατο της 19χρονης πρωτοετούς Ναυτικής Δοκίμου κατά τη διάρκεια του Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων αναζητά η οικογένειά της, περιμένοντας τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής.

Αυτή αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα, Τρίτη, από Ιταλούς ιατροδικαστές, έχοντας πάντως ήδη καθυστερήσει αρκετά εξαιτίας γραφειοκρατικών λόγων που οφείλονται στις ιταλικές Αρχές, παρά την πίεση της οικογένειας, αλλά και του Πολεμικού Ναυτικού.

Η 19χρονη από τη Λάρισα άφησε την τελευταία της πνοή το πρωί της Πέμπτης (25/08), σε νοσοκομείο της Νάπολης στην Ιταλία.

Τα ερωτήματα για τον ξαφνικό θάνατό της να παραμένουν αναπάντητα και το σενάριο της δηλητηρίασης είναι το επικρατέστερο.

Οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται στο γεύμα που κατανάλωσε η άτυχη 19χρονη δόκιμος σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας φαστ φουντ στην Τυνησία, κατά τη διάρκεια στάσης που πραγματοποίησε το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο της προκάλεσε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Την Πέμπτη η κηδεία

Το τελευταίο «αντίο» στην Θάλεια Κορδαμπάλου θα πουν αύριο, Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου στη 1 το μεσημέρι η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και η τοπική κοινωνία με την κηδεία να τελείται στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.

Στην πόλη, σύμφωνα με το larissanet, θα φτάσουν ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας, όπως επίσης και συμμαθητές της 19χρονης Θάλειας από τη Σχολή. Παράλληλα, στις τελετές θα αποδοθούν οι προβλεπόμενες τιμές από στρατιωτικά αγήματα.

Επιδεινώθηκε απότομα η υγεία της

Τα πρώτα συμπτώματα της 19χρονης ήταν ήπιος πυρετός, ο οποίος όμως στις 23 Αυγούστου επιδεινώθηκε μόλις εισήχθη σε νοσοκομείο της Νάπολης, την επόμενη ημέρα να εισαχθεί εσπευσμένα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και στις 25 να αφήσει την τελευταία της πνοή.

Η κοπέλα μάλιστα δεν είχε κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας, ενώ είχε αναρρώσει από τον κορονοϊό στον οποίο είχε νοσήσει λίγες ημέρες νωρίτερα, αφού σε σχετικό τεστ που είχε υποβληθεί φέρεται να είχε βγει αρνητική.

Σημειώνεται ότι οι δύο δόκιμοι που νοσηλεύονταν κι εκείνοι στο νοσοκομείο της Νάπολης, πήραν εξιτήριο και θα επιστρέψουν αεροπορικώς στην Ελλάδα, καθώς το πλοίο “Προμηθέας” απέπλευσε προς Σαλαμίνα.

Παράλληλα, σχετικά με τα ερωτήματα που δημιουργούνται σχετικά με τη διαχείριση της κατάστασης από το Πολεμικό Ναυτικό και τον λόγο για τον οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε άμεσα ελικόπτερο για τη μεταφορά της 19χρονης σε χερσαίο νοσοκομείο, όπως μετέδωσε την Παρασκευή ο ΣΚΑΊ, η απάντηση που φέρεται να δόθηκε από πλευράς Πολεμικού Ναυτικού για το συγκεκριμένο ερώτημα ήταν ότι η κατάσταση της υγείας της δεν ενέπνεε κάποια ανησυχία.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού

“Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2022 η Πρωτοετής Ναυτική Δόκιμος Κ.Ε. η οποία επέβαινε στο ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, στο πλαίσιο Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Νάπολης Ιταλίας καθόσον παρουσίασε εμπύρετο αγνώστου αιτιολογίας. Πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου η κλινική της εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και εισήχθη στη ΜΕΘ όπου κατέληξε πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου διερευνώνται.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια της Ναυτικού Δοκίμου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα