Ισπανία: Εγκρίθηκε από τη βουλή η φορολόγηση των υπερκερδών τραπεζών και εταιριών ενέργειας

Ισπανία: Εγκρίθηκε από τη βουλή η φορολόγηση των υπερκερδών τραπεζών και εταιριών ενέργειας
Ο Πέδρο Σάντσεθ AP

Η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ πέρασε από τη βουλή το νόμο που προβλέπει τη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών και των εταιριών ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ισπανική βουλή ενέκρινε κατά πλειοψηφία το βράδυ της Τρίτης 13/9, την απόφαση της κυβέρνησης για φορολόγηση των υπερκερδών των εταιριών ηλεκτρικής ενέργειας καθώς επίσης και των τραπεζών.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση της ΕΡΤ, αρνητικά ψήφισαν το Λαϊκό Κόμμα-κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης – το ακροδεξιό Βοξ και οι φιλελεύθεροι Θιουδαδάνος.

«Οι έκτακτοι καιροί απαιτούν και εξαιρετικές προσπάθειες», τόνισε η εκπρόσωπος του κυβερνώντος PSOE, Πατρίσια Μπλάνκερ διαβεβαιώνοντας ότι «ο πληθωρισμός δημιουργεί νικητές και ηττημένους» και ότι «είναι δίκαιο να ζητάμε προσπάθεια τώρα». Για το λόγο αυτό, κάλεσε την αντιπολίτευση «να αποφασίσει σε ποια πλευρά βρίσκεται, αν είναι με αυτούς που υποφέρουν ή με αυτούς που τους εκμεταλλεύονται».

Τους νέους φόρους είχε ανακοινώσει στη Βουλή τον περασμένο Ιούλιο ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ. Απαιτούνταν όμως κοινοβουλευτική ψηφοφορία για την εφαρμογή τους.

Ο νέος φόρος στις ενεργειακές εταιρίες θα τεθεί σε ισχύ το 2023 και το 2024 και επιδιώκει την είσπραξη 2 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως από τα υπερκέρδη των εταιρειών αυτών το 2022 και το 2023.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα