Ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια στο Μετρό Θεσσαλονίκης- Δείτε το Κέντρο Ελέγχου

Ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια στο Μετρό Θεσσαλονίκης- Δείτε το Κέντρο Ελέγχου
Thestival.gr

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής ξεναγήθηκε στο Αμαξοστάσιο και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης στην Πυλαία και τόνισε ότι το έργο αυτό που είχε καταντήσει ανέκδοτο, πλέον ολοκληρώνεται 

Στην τελική φάση υλοποίησης βρίσκεται το Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς τα δοκιμαστικά δρομολόγια έχουν ξεκινήσει.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, ξεναγήθηκε στο Αμαξοστάσιο και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης στην Πυλαία. 

Από το Αμαξοστάσιο, που έχει έκταση 1.200 τ.μ και όπου θα απασχολούνται περίπου 350 άτομα, θα ελέγχεται ηλεκτρονικά η κίνηση των 18 συρμών.

Οι συρμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης θα κινούνται χωρίς οδηγό, τα δρομολόγια θα προγραμματίζονται κάθε βράδυ και το τρένο θα ξεκινά μόνο του το πρωί.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών συνοδευόταν από τον υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη. Στο αμαξοστάσιο τον υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ Νίκος Ταχιάος και ο διευθύνων σύμβουλος Νίκος Κουρέτας, ο γενικός διευθυντής για τον ανάδοχο Παναγιώτης Κορακίτης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Άκτωρα Χρήστος Παναγιωτόπουλος. Στην ξενάγηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι του μέλους της κοινοπραξίας του αναδόχου, Hitachi Ansaldo.

Στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής σε δηλώσεις του επισήμανε ότι όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει, τα δοκιμαστικά δρομολόγια έχουν πλέον ξεκινήσει κανονικά. 

“Επομένως βρισκόμαστε στην τελική φάση ενός έργου, το οποίο είχε καταντήσει το πιο σύντομο ανέκδοτο. Ένα έργο, το οποίο έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια και το οποίο ποτέ δεν ολοκληρωνόταν”, τόνισε και πρόσθεσε ότι το έργο αυτό, το οποίο θα αλλάξει πραγματικά την πόλη της Θεσσαλονίκης και θα βελτιώσει την καθημερινότητα όλων των πολιτών, βρίσκεται πραγματικά στην τελική του φάση.

Δείτε τις εικόνες του Thestival.gr:

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι το Υπουργείο Υποδομών από την πρώτη ημέρα έθεσε ένα πολύ συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, πράγμα που σπάνια γίνεται σε έργα, τα οποία είναι τόσο περίπλοκα. “Σε αυτό το χρονοδιάγραμμα μένουμε και νομίζω ότι πλέον ακόμη και οι πιο δύσπιστοι διαπιστώνουν ότι αυτό το έργο πλέον ολοκληρώνεται”, πρόσθεσε.

Το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας είναι ένας χώρος 1.200 τετραγωνικών και είναι ίσως από τα πιο σύγχρονα Κέντρα Ελέγχου Λειτουργίας που υπάρχουν σήμερα στην Ευρώπη. Επομένως όπως τόνισε ο κ. Καραμανλής “και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας και οι σταθμοί θα είναι πραγματικά ένα στολίδι όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη, αλλά για όλη την Ελλάδα.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα