Αλεποχώρι: “Ήθελα να προφυλάξω τον εαυτό μου” δήλωσε ο 70χρονος

Αλεποχώρι: “Ήθελα να προφυλάξω τον εαυτό μου” δήλωσε ο 70χρονος
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 70χρονος που πυροβόλησε δύο παιδιά στο Αλεποχώρι Eurokinissi

Τι υποστήριξε στο απολογητικό του υπόμνημα ενώπιον του ανακριτή ο 70χρονος που πυροβόλησε τους δύο ανήλικους στην αυλή του στο Αλεποχώρι.

Με βασικό υπερασπιστικό ισχυρισμό ότι ήθελε μόνο να αμυνθεί γιατί φοβήθηκε ότι ήταν στόχος κλοπής, ο 70χρονος που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο ανήλικους στην αυλή του σπιτιού του στο Αλεποχώρι τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα στον τακτικό ανακριτή.

Απολογούμενος για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συρροή, ο κατηγορούμενος υποστήριξε -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι:

“Χρησιμοποιώντας τη νομίμως αποκτηθείσα καραμπίνα μου, αρχικά σκόπευα να προφυλάξω τον εαυτό μου από τους επίδοξους δράστες αφού νόμιζα ότι είχαν εισέλθει εντός του χώρου μου προκειμένου να με κλέψουν, να με ληστέψουν και εν γένει αγνοούσα τον λόγο ύπαρξής τους στο σημείο την ώρα αυτή. Επαναλαμβάνω σθεναρά ότι δεν είχα πρόθεση να φονεύσω τους παθόντες αλλά μόνο να τους εκφοβίσω, γι’ αυτό και δεν υπήρξε από μέρους μου ειδική σκόπευση. Άλλωστε, δεν είχα καθόλου καλή ορατότητα”. Όπως φέρεται να ανέφερε, ο ίδιος είναι ηλικίας 70 ετών, διαμένει σε ερημική περιοχή μόνος, αντιμετωπίζοντας χρόνια προβλήματα υγείας και σε συνδυασμό με τις αλλεπάλληλες απόπειρες διάρρηξης του χώρου του, ένιωσε φόβο για τη σωματική του ακεραιότητα.

Ανέφερε χαρακτηριστικά στο απολογητικό του υπόμνημα, πως “υπό το καθεστώς του φόβου και της απειλής που ένιωσα, ο μόνος τρόπος τη δεδομένη χρονική στιγμή σε συνδυασμό με όσα ως άνω ανέφερα, προκειμένου να αμυνθώ και να προστατέψω τον εαυτό μου και την ιδιοκτησία ήταν με τη χρήση της καραμπίνας και μόνο για να εκφοβίσω προκειμένου να τους εκδιώξω. Μάλιστα, μέρος της υπό κρίση δικογραφίας αποτελεί και η μήνυση που κατέθεσα εν συνεχεία σε βάρος των δραστών”.

Τέλος, ο ίδιος επεσήμανε ότι προτίθεται να μην πλησιάσει ξανά στο σπίτι του και γενικότερα στο Αλεποχώρι. Πράγματι, η πρόταση αυτή έγινε δεκτή από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα, οι οποίοι άφησαν ελεύθερο τον κατηγορούμενο, αλλά ορίζοντας περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων την απαγόρευση προσέγγισης στο Αλεποχώρι. Επίσης, του επιβλήθηκε εγγύηση 10.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, και υποχρεωτική εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου που θα διαμένει.

Οι προηγούμενες επιθέσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 70χρονος υποστήριξε ότι παρόμοιο περιστατικό είχε λάβει χώρα και το προηγούμενο βράδυ, καθώς είχε ακούσει φωνές και θόρυβο έξω από το σπίτι του, ενώ άγνωστοι είχαν πετάξει πέτρες στο σπίτι.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι τόσο το καλοκαίρι του 2021 όσο και το περασμένο Πάσχα, σημειώθηκαν δύο επιθέσεις σε βάρος του. Ωστόσο, όπως φέρεται να υποστηρίζει, παρά την ενημέρωση των αστυνομικών αρχών “αλλά ουδέποτε προσήλθε κανείς, ζητώντας από εμένα να επιδείξω ψυχραιμία”.

Ο τραυματισμός των ανηλίκων

Στο απολογητικό του υπόμνημα, ο ηλικιωμένος κατηγορούμενος υποστηρίζει πως κατά τις 2 π.μ. της 26ης Αυγούστου, άκουσε θόρυβο και φωνές, οι οποίες “αντιλήφθηκα ότι προέρχονται από την περιβάλλοντα χώρα της οικίας μου”. Αρχικά, όπως είπε στην απολογία του, “πρώτα φώναξα προκειμένου να απωθήσω τους υποψήφιους δράστες, όντας τρομαγμένος αφού σε διάστημα 48 ωρών ευρισκόμουν πάλι υπό το ίδιο καθεστώς παραβίασης και διατάραξης του χώρου μου, και με τις φωνές να μη σταματάνε αλλά να είναι πιο έντονες όπως και τα βήματα που άκουγα, πήρα στα χέρια μου την κυνηγετική καραμπίνα που νόμιμα κατέχω. Τότε, άνοιξα την πόρτα της οικίας μου και αντίκρισα δύο άτομα να ευρίσκονται στο προαύλιο χώρο”.

Σύμφωνα με τον 70χρονο, αντιλήφθηκε μόνο σκιές, καθώς ο φωτισμός είναι ανύπαρκτος και πυροβόλησε δύο φορές προς τις φυλλωσιές “προκειμένου να τους εκφοβίσω αφού δεν έβλεπα εάν έφεραν όπλο ή το οιοδήποτε άλλο αντικείμενο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εις βάρος μου”.

Ισχυρίζεται δε πως κατά τους πυροβολισμούς απείχε περίπου 30 μέτρα από τις σκιές, ενώ τα άτομα που εμφανίστηκαν μέσα από τις φυλλωσιές, δεν ήταν τέσσερα όπως αναφέρεται στην κατηγορία, αλλά έξι με οκτώ.

“Τόσο η έλλειψη φωτισμού, το πυκνό σκοτάδι αφού επρόκειτο περί την ώρα 02:00 όσο και η μειωμένη όρασή μου ένεκα της ηλικίας μου, δεν συνετέλεσαν ώστε να γίνουν άμεσα αντιληπτοί από εμένα και να μη πυροβολήσω εκεί. Αφού πετάχτηκαν, άκουσα φωνές, έντονο βηματισμό ωσάν τρέξιμο και κατάλαβα ότι εξήλθαν του χώρου σκαρφαλώνοντας την πέτρινη μάντρα”, περιγράφεται -κατά πληροφορίες- στο υπόμνημα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα