28η Οκτωβρίου: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο – Πότε αλλάζει

28η Οκτωβρίου: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο – Πότε αλλάζει
Ελληνική σημαία κυματίζει Eurokinissi

Σχεδόν αίθριος καιρός με υψηλές θερμοκρασίες. Πότε αναμένεται αλλαγή. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Η εβδομάδα που διανύουμε θυμίζει περισσότερο άνοιξη, καθώς οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή. Αντιθέτως από την 28η Οκτωβρίου και μετά η θερμοκρασία θα μειωθεί αισθητά, και θα επιστρέψει σε φθινοπωρινούς ρυθμούς, ενώ αναμένονται ισχυροί άνεμοι, έως και επτά μποφόρ.

Αναλυτικότερα, από την Εθνική εορτή και μετά, όλα τα προγνωστικά δείχνουν ότι η θερμοκρασία θα πέσει κατά 6 με 7 βαθμούς και θα επανέλθει σε κανονικά ή λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα. Από ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει και έτσι ο μήνας θα φύγει με θερμοκρασίες περί τους 20 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί βοριάδες.

 

 

Σχετικά με τις βροχές, όπως διακρίνεται και στο μετεώγραμμα της Αθήνας δεν διακρίνονται αξιόλογα ύψη υετού μέχρι τις 6 Νοεμβρίου.

Κάποια αβαθή χαμηλά που έρχονται από την Κεντρική Μεσόγειο, φαίνεται να καταφέρουν να προκαλέσουν τοπικά φαινόμενα, τα οποία είναι κατά κανόνα ασθενούς μέχρι μετρίας εντάσεως, στα ανατολικά και τα νότια.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 27-10-2022


 

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως, στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στη Μακεδονία και πιθανώς στη Θεσσαλία. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια, όπου θα φθάσει τους 21 με 24, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές, τους 23 με 25 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-10-2022 (28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ)

Στη δυτική – κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα ανατολικά και θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 29-10-2022

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 21 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις αυξημένες την Παρασκευή. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 21 και 23 βαθμών Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30-10-2022

Ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Στα ανατολικά ηπειρωτικά (Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησο) και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, και στα ανατολικά και το Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε κανονικές τιμές για την εποχή.

 

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 31-10-2022 ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 01-11-2022

Ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Αναμένεται αύξηση των νεφώσεων από τα βορεια βόρειοανατολικά που βαθμιαία θα αναπτυχθούν στα ανατολικά τμήματα της χώρας. Στην Κρήτη αναμένονται από το πρωί αυξημένες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα