Η τουρκική κυβέρνηση απομάκρυνε μωρό από ΛΟΑΤΚΙ+ ανάδοχη οικογένεια

Η τουρκική κυβέρνηση απομάκρυνε μωρό από ΛΟΑΤΚΙ+ ανάδοχη οικογένεια
Φωτογραφία Αρχείου AP

Η τουρκική κυβέρνηση άσκησε σοβαρές πιέσεις στις γερμανικές αρχές, ώστε να απομακρυνθεί ένα μωρό από ΛΟΑΤΚΙ+ ανάδοχη οικογένεια. Κάτι που τελικά κατάφερε.

Μια οικογένεια με τουρκικές και γερμανικές ρίζες χαιρέτισε την απόφαση της Γερμανίας να ακυρώσει την απόφαση να επιτρέψει σε ομόφυλο ζευγάρι να αναλάβει την αναδοχή του βιολογικού παιδιού τους, μετά από παρέμβαση της Τουρκίας.

Τον Μάιο, το 10 μηνών αγοράκι παραδόθηκε στο Jugendamt, το γερμανικό γραφείο παιδικής μέριμνας, με την αιτιολογία ότι η μητέρα, που φέρεται ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ήταν ακατάλληλη για γονέας.

Σύμφωνα με τη Daily Sabah, παρά τις διαμαρτυρίες των βιολογικών γονέων, το γραφείο δεν ανακάλεσε την απόφασή του να πάρει το παιδί από τους ανάδοχους γονείς και σύντομα η υπόθεση πήρε έκταση στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η οικογένεια, που ζει στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας, είπε ότι το παιδί τους δόθηκε για αναδοχή σε ένα γκέι ζευγάρι που ζει κοντά στην Κολωνία. Ισχυρίστηκαν ότι δεν ήταν μια μεμονωμένη περίπτωση και ότι πολλές άλλες τουρκικές οικογένειες είχαν το ίδιο πρόβλημα. Η βιολογική μητέρα ισχυρίστηκε ότι της επέτρεπαν να βλέπει τον γιο της μόνο μία φορά τον μήνα και κάλεσε τις τουρκικές αρχές να τη βοηθήσουν.

Το Υπουργείο Οικογένειας, Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών της Τουρκίας είχε προτείνει δύο Τούρκους ανάδοχους γονείς. Το Υπουργείο ανέφερε σε πρόσφατη δήλωση ότι ελπίζει ότι το αίτημα θα εξεταστεί. Είπε επίσης ότι ζητά από τις χώρες υποδοχής να εξετάζουν τις επιλογές του τρόπου ζωής των αναδόχων.

Μετά από ισχυρή παρέμβαση της τουρκικής κυβέρνησης, οι αρχές της Γερμανίας αποφάσισαν να ακυρώσουν την απόφαση και να απομακρύνουν το παιδί από τους ανάδοχους γονείς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα