Καιρός: Έρχονται βροχές από Παρασκευή – Έντονα φαινόμενα το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Έρχονται βροχές από Παρασκευή – Έντονα φαινόμενα το Σαββατοκύριακο
Βροχή sooc

Τοπικά έντονα φαινόμενα το Σαββατοκύριακο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Από το βράδυ της Παρασκευής βροχές στα ΒΔ που το Σάββατο θα επηρεάσουν τη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία τα υπόλοιπα ηπειρωτικά . Την Κυριακή θα επηρεαστεί η ανατολική Ελλάδα
  • Η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα το Σαββατοκύριακο με πτώση την ερχόμενη εβδομάδα
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου κατά τόπους θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 25 με 26 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-11-2022

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια. Από το απόγευμα οι νεφώσεις στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 05-11-2022

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά και από το βράδυ και στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 06-11-2022

Σε όλη τη χώρα αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, τα βόρεια και πιθανώς στα κεντρικά. Το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Σταδιακά στο Ιόνιο θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα το Σάββατο βροχές προς το βράδυ και την Κυριακή καταιγίδες τοπικά ισχυρές . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 19 με 24 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται βροχές το Σαββατοκύριακο τοπικά ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 19 και 21 βαθμών Κελσίου

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα