Μεγάλη Βρετανία: Επίθεση Βουλευτή σε πανεπιστήμιο για το διδακτορικό στον… αυνανισμό

Μεγάλη Βρετανία: Επίθεση Βουλευτή σε πανεπιστήμιο για το διδακτορικό στον… αυνανισμό
Ο Καρλ Άντερσον, διδακτορικός φοιτητής του University of Manchester που προκάλεσε σάλο με έρευνα του Twitter

Διδακτορικός φοιτητής του University of Manchester έκανε έρευνα για είδος ιαπωνικών κόμικς και τη σεξουαλική ευχαρίστηση που παίρνουν οι αναγνώστες του. Προκάλεσε αντιδράσεις του λαού και πολιτικών της Μεγάλης Βρετανίας.

Βουλευτής των Συντηρητικών στη Μεγάλη Βρετανία κατέκρινε το University of Manchester, για την απόφαση του να χρησιμοποιήσει χρήματα φορολογούμενων πολιτών σε έρευνα (4.000 λέξεων) φοιτητή, την οποία χαρακτήρισε “διδακτορικό για τον αυνανισμό”.

Όπως αναφέρει η Telegraph, ο διδακτορικός φοιτητής, ο οποίος έχει και πτυχίο στην εκμάθηση της ιαπωνικής γλώσσας, λέγεται Καρλ Άντερσον και το αντικείμενο της μελέτης του ήταν τα “shota”, είδος ιαπωνικών κόμικς. Επικεντρώνονται σε προεφηβικούς ή εφηβικούς χαρακτήρες ανδρών, οι οποίοι απεικονίζονται με “υποδηλωτικό ή ερωτικό” τρόπο. Στην περίληψη της δημοσίευσης εξήγησε ότι ήθελε να καταλάβει “πώς τα άτομα βιώνουν τη σεξουαλική ευχαρίστηση, όταν διαβάζουν shota”.

Η εργασία του διήρκεσε τρεις μήνες. Στο διάστημα αυτό ο Άντερσον αυνανιζόταν, διαβάζοντας ιαπωνικά κόμικς και κρατούσε σημειώσεις “για κάθε συνεδρία”. Δηλαδή, έγραφε “τις σκέψεις μου και τα συναισθήματα μου, ως κριτικό αυτοστοχασμό και λεπτομέρειες για το υλικό που είχα χρησιμοποιήσει, πού βρισκόμουν, ποια ώρα της ημέρας και πόση ώρα κρατούσε κάθε συνεδρία”. Όσο ερευνούσε, απέφυγε κάθε άλλη μορφή πορνογραφίας και σεξ.

“Ήταν απαραίτητο να είμαι αρκετά επιμελής για να απέχω απ το πορνό, κατά τη διάρκεια αυτού του πειράματος, ώστε να δω τι συνέβη στο σώμα μου με μια μακρά αποχή. Έτυχε να είμαι αδέσμευτος εκείνο το διάστημα -μόλις είχα χωρίσει από μεγάλη σχέση. Παράγοντας που πιθανώς συνέβαλε στην προθυμία μου να εξερευνήσω αυτήν τη μέθοδο”.

Η δημοσίευση της μελέτης έγινε στο περιοδικό του πανεπιστημίου του. Ακολούθησαν πυρά από πολιτικούς και πολίτες, στα social media.

Ο συντηρητικός βουλευτής Νιλ Ο Μπράιαν προσβλήθηκε ιδιαίτερα με τη δημοσίευση του άρθρου, όπως ενημέρωσε μέσω tweet. Σε αυτό έγραψε “γιατί σκληρά εργαζόμενοι φορολογούμενοι, στην εκλογική μου περιφέρεια, να πρέπει να πληρώσουν ώστε να γράψει ένας ακαδημαϊκός για τις εμπειρίες του στον αυνανισμό, ενώ διαβάζει ιαπωνικά πορνό;

Η μη επιστημονική, τεχνολογική, μηχανική και μαθηματική πλευρά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι πολύ μεγάλη και παράγει πάρα πολλά που δεν είναι κοινωνικά χρήσιμα”.

Oι εξελίξεις ήταν άμεσες, με εκπρόσωπο Τύπου του πανεπιστημίου να ενημερώνει ότι προέκυψαν πολλές ανησυχίες και παράπονα “τα οποία λάβαμε σοβαρά υπ’ όψιν. Στην παρούσα φάση, έχουμε κινήσει τις διαδικασίες λεπτομερούς έρευνας σε όλες τις πτυχές της δουλειάς αυτής, τις διαδικασίες και τα ερωτηματικά που προέκυψαν. Είναι πολύ σημαντικό να δούμε εις βάθος το θέμα. Όσο είναι η έρευνα σε εξέλιξη, δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα