Τι σημαίνει η δολοφονία της κόρης του “Ρασπούτιν του Πούτιν” – Το ηχηρό μήνυμα στον Ρώσο πρόεδρο

Τι σημαίνει η δολοφονία της κόρης του “Ρασπούτιν του Πούτιν” – Το ηχηρό μήνυμα στον Ρώσο πρόεδρο
Βλαντιμίρ Πούτιν AP

Το πλήγμα για τον Ρώσο πρόεδρο από τη δολοφονία της κόρης του υπερεθνικιστή φιλοσόφου"εγκεφάλου" του, Αλεξάντερ Ντούγκιν και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Παγκόσμια αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση της δολοφονίας της ρωσίδας δημοσιογράφου και κόρης του υπερεθνικιστή φιλοσόφου Αλεξάντερ Ντούγκιν, ο οποίος είναι γνωστός και ως “εγκέφαλος” του Πούτιν, Ντάρια Ντούγκιν, μετά από έκρηξη στο αμάξι της, ενώ οδηγούσε στα περίχωρα της Μόσχας.

Εκτιμήσεις ότι στόχος ήταν ο Αλεξάντερ Ντούγκιν

Η 29χρονη Ντάρια Ντούγκινα πιστεύεται ότι βρέθηκε νεκρή από λάθος, καθώς ολοένα και περισσότερες είναι οι φωνές που υποστηρίζουν πως ο επιδιωκόμενος στόχος της επίθεσης ήταν ο πατέρας της και όχι η ίδια.

Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί και “Ρασπούτιν του Πούτιν” και η κόρη του βρίσκονταν σε ένα φεστιβάλ κοντά στη Μόσχα, όπου ο φιλόσοφος έδωσε διάλεξη το βράδυ του Σαββάτου.

Οι δυο τους επρόκειτο να αναχωρήσουν από τον χώρο με το ίδιο αυτοκίνητο, πριν ο κ. Ντούγκιν λάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, την τελευταία στιγμή την απόφαση να ταξιδέψει χωριστά.

Πλάνα που αναρτήθηκαν στο Telegram φαίνεται να δείχνουν τον κ. Dugin να παρακολουθεί σοκαρισμένος τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να φτάνουν στον τόπο όπου τα συντρίμμια του οχήματος ήταν τυλιγμένα στις φλόγες.

Σύμφωνα με τις έρευνες που διεξήχθησαν στο σημείο, ο ένας εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί κάτω από το αυτοκίνητο εξερράγη και το όχημα πήρε φωτιά. Οι ιατροδικαστές και οι πυροτεχνουργοί διεξάγουν περαιτέρω έρευνες.

Η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο για την επίθεση

Ρώσοι αξιωματούχοι και δημόσια πρόσωπα έσπευσαν να κατηγορήσουν το Κίεβο για την επίθεση. Η Μαργαρίτα Σιμονιάν, επικεφαλής του κρατικού χρηματοδοτούμενου τηλεοπτικού σταθμού RT, έγραψε ότι “ανατίναξαν την κόρη του Ντούγκιν” και κάλεσε για επιθέσεις κατά των “κέντρων λήψης αποφάσεων” στο Κίεβο.

Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, δήλωσε σε ανάρτηση στο Telegram ότι αν βρεθεί οποιαδήποτε ουκρανική σύνδεση θα πρόκειται για “κρατική τρομοκρατία”.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της αυτοαποκαλούμενης, Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, έγραψε στον λογαριασμό του στο Telegram ότι η Ντάρια Ντούγκινα είχε σκοτωθεί, κατηγορώντας ευθέως την ουκρανική κυβέρνηση.

«Οι τρομοκράτες του ουκρανικού καθεστώτος προσπαθώντας να εξοντώσουν τον Αλεξάντρ Ντούγκιν ανατίναξαν την κόρη του σε αυτοκίνητο. Ευλογημένη η μνήμη της Ντάρια, είναι μια πραγματική Ρωσίδα!», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ουκρανός αξιωματούχος απέρριψε τις κατηγορίες για ουκρανική εμπλοκή στο περιστατικό.

Η Ουκρανία, φυσικά, δεν έχει καμία σχέση με αυτό, διότι δεν είμαστε ένα εγκληματικό κράτος, που είναι η Ρωσική Ομοσπονδία, και ακόμη λιγότερο ένα τρομοκρατικό κράτος”, δήλωσε ο Mykhailo Podolyak, σύμβουλος του προέδρου Volodymyr Zelensky.

Καταρρέει το αφήγημα Πούτιν περί ασφάλειας στη Ρωσία

Όπως είναι φυσικό, μια βομβιστική επίθεση εντός της χώρας του και μάλιστα με στόχο ανθρώπους του στενού περιβάλλοντός του, ανησυχούν ιδιαίτερα τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Περιστατικά όπως αυτό εντείνουν το κλίμα ανασφάλειας στη Ρωσία, παρά το γεγονός ότι ο ρώσος πρόεδρος εμφανίζεται όλο το προηγούμενο διάστημα σίγουρος για την ασφάλεια στη χώρα του, όπως επισημαίνουν ειδικοί.

Μάλιστα, το νε λόγω περιστατικό λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο όπου σειρά εκρήξεων και επιθέσεων σημειώνονται στην κατεχόμενη Κριμαία και σε ρωσικές περιοχές κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Η προπαγάνδα του Κρεμλίνου τονίζει σταθερά πώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν έφερε ασφάλεια και σταθερότητα στη Ρωσία μετά την ταραχώδη δεκαετία του 1990, όταν οι βόμβες σε αυτοκίνητα και οι δολοφονίες ήταν συνηθισμένες.

Ωστόσο η έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου στη ρωσική πρωτεύουσα, υπονομεύει αυτό το αφήγημα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα