Δίκη Φιλιππίδη: Συνεχίζεται η κατάθεση Μπιμπίλα – “Καταλαβαίναμε ότι ο Πέτρος κυνηγάει γυναίκες”

Δίκη Φιλιππίδη: Συνεχίζεται η κατάθεση Μπιμπίλα – “Καταλαβαίναμε ότι ο Πέτρος κυνηγάει γυναίκες”
Ο Πέτρος Φιλιππίδης στο δικαστήριο INTIME NEWS

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η εξέταση του Σπύρου Μπιμπίλα από τους συνηγόρους υπεράσπισης. Η κατάθεση για έναν άνδρα που "τσιλιμπούρδιζε".

Στην εξέταση του Σπύρου Μπιμπίλα προχωρά η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη, κατά τη σημερινή συνεδρίαση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης θα εξετάσουν τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και επί 30 χρόνια φίλο του κατηγορούμενου ηθοποιού, ενώ ήδη έχει προαναγγελθεί η πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε αίτημα για την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του με την Ελπίδα Νίνου.

Ο λόγος για αυτή τους την ενέργεια είναι οι διαφορετικές τοποθετήσεις των δύο μαρτύρων, καθώς υπάρχουν περιστατικά γύρω από την πρώτη καταγγέλλουσα και το αδίκημα του βιασμού που δεν αποδέχονται ως αληθή και οι δύο. Έτσι αναμένεται να ζητηθεί να εξεταστούν παράλληλα από το δικαστήριο για να φανούν τα κενά και οι αντιφάσεις.

Ο Σπ. Μπιμπίλας ήταν ο άνθρωπος που γνώρισε στον Πέτρο Φιλιππίδη τη μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας, καθώς -όπως είπε- είχε πολύ στενή φιλία μαζί της. Κατά την κατάθεσή του, περιέγραψε τον κατηγορούμενο ως έναν άνδρα που «τσιλιμπούρδιζε», εικόνα που απέχει από τον οικογενειάρχη που παρουσίασε η Ελπίδα Νίνου. Μάλιστα, είπε ότι ο ηθοποιός «το είχε ως φυσιολογικό πράγμα στη ζωή του ότι ο ίδιος είχε σχέσεις με παρά πολλές γυναίκες».

Ενώπιον του δικαστηρίου υποστήριξε πως η πλήρης απογοήτευση ήρθε όταν μετά τις πρώτες καταγγελίες ο κατηγορούμενος τον παραίνεσε να καλέσει γυναίκα για να την αποτρέψει να προχωρήσει σε καταγγελία σε βάρος του, προσθέτοντας: «Παρακαλώ τον Πέτρο αν έχει δύναμη να σηκωθεί να πει ένα συγγνώμη σε αυτά τα κορίτσια».

Τέλος, υποστήριξε πως το γυναικείο φύλο «χρησιμοποιήθηκε για τις ορέξεις του Πέτρου», εξηγώντας: «Τις κοπέλες δεν τις ήξερα όλες, με ενημέρωνε η Ελπίδα κρυφά από τον Πέτρο. Ήταν κάτι πολύ βασανιστικό να πρέπει να κρύβεσαι. Ο Πέτρος είχε αγωνία μήπως η Ελπίδα μας ρωτούσε και για αυτό συχνά όποτε ήμασταν μαζί έκρυβα το κινητό μου. Ποιες σχέσεις ήταν συναινετικά ή όχι δεν το ξέρω.

Ξέρω ότι ορισμένες κατέληξαν σε διώξεις, ότι η Ελπίδα είχε πάει σε ψυχολόγους. Μας είχε εκμυστηρευθεί ότι είχε βάλει ντετέκτιβ. Είχε καταλάβει τον πρώτο καιρό του γάμου ότι ο Πέτρος τα είχε φτιάξει με μια κοπέλα του σίριαλ, και η Ελπίδα είχε θυμώσει πάρα πολύ. Η Ελπίδα είχε φτιάξει στο μυαλό της μια κατάσταση ότι οι γυναίκες τον κυνηγούσαν. Εμείς καταλαβαίναμε ότι ο Πέτρος τις κυνηγάει».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα