Seneca: Επιστημονική αντιμετώπιση της ανδρογενετικής αλωπεκίας

Seneca: Επιστημονική αντιμετώπιση της ανδρογενετικής αλωπεκίας
Η Dr. Έλζα Μπανκόβσκα, Master Specialist της Seneca Medical Group

Η Dr. Elza Bankovska, Master Specialist της Seneca Medical Group εξηγεί πως η ιατρική επιστήμη εξασφαλίζει τα επιθυμητά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της ανδρογενετικής αλωπεκίας.

Για τους περισσότερους άνδρες που παρουσιάζουν τριχόπτωση, η φυσική αυτή εξέλιξη θεωρείται προδιαγεγραμμένη από τη γέννησή τους. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η εξέλιξη δεν είναι αντιμετωπίσιμη. Η Dr. Elza Bankovska, Master Specialist της Seneca Medical Group εξηγεί στο News247.gr τι είναι η ανδρογενετική αλωπεκία και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Η γιατρός, η οποία είναι μέλος της ιδιαίτερα κατηρτισμένης επιστημονικής ομάδας της Seneca Medical Group, μας περιγράφει τη συγκεκριμένη κατάσταση, τον τρόπο που μπορεί να αντιμετωπιστεί με μεταμόσχευση μαλλιών αλλά και τα πλεονεκτήματα που εξασφαλίζονται στη συγκεκριμένη διαδικασία από τη Seneca.


Κυρία Μπανκόβσκα, τι είναι η ανδρογενετική αλωπεκία;

Η ανδρογενετική αλωπεκία είναι μια πάθηση γενετικά προδιαγεγραμμένη που προκαλεί απώλεια μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής και επηρεάζει και γυναίκες και άντρες. Είναι πιο συνήθης στους άντρες και έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει σημαντικά τη ψυχολογία των ανθρώπων που πλήττονται από αυτή.

Γνωρίζουμε ότι η αλωπεκία μπορεί να αντιμετωπιστεί με μεταμόσχευση μαλλιών. Πείτε μας τι είναι η διαδικασία αυτή;

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια τεχνική με την οποία μεταφέρουμε θυλάκια από τη δότρια περιοχή (ζώνη σταθερής τριχοφυϊας) στην πάσχουσα περιοχή τα οποία διατηρούν τις ιδιότητές τους και δεν επηρεάζονται από τις αιτίες που προκαλούν ανδρογενετική αλωπεκία. Στη Seneca χρησιμοποιούμε τις πιο προηγμένες τεχνικές (Direct FUE) έτσι ώστε ο ασθενής να έχει πυκνά μαλλιά με 100% φυσικό αποτέλεσμα.


Πόσο σημαντική είναι η διάγνωση πριν από οποιοδήποτε θεραπεία;

Η σωστή διάγνωση της τριχόπτωσης είναι το πρώτο και απαραίτητο βήμα. Είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσουμε την ακριβή αιτία για να μπορέσουμε να προτείνουμε ορθή θεραπεία, είτε συντηρητική είτε μικροεπεμβατική με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενή και τις προσδοκίες του.

Τα αποτελέσματα της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι μόνιμα;

Η μεταμόσχευση μαλλιών διαρκεί για μια ζωή καθότι τα μεταμοσχευμένα τριχοθυλάκια δεν επηρεάζονται από τις αιτίες που προκαλούν ανδρογενετική αλωπεκία.

Που και ποιοι πρέπει να πραγματοποιούν τις επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών;

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια καθαρά ιατρική πράξη που πρέπει να πραγματοποιείται μόνο σε κλινικές οι οποίες διαθέτουν εξειδικευμένο επιστημονικό ιατρικό προσωπικό στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών. Οι κλινικές θα πρέπει να ακολουθούν αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας και να είναι αδειοδοτημένες από τους αρμόδιους ιατρικούς συλλόγους.


Μπορεί κάποιος να επαναλάβει την διαδικασία;

Η μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να επαναληφθεί συνήθως 3-4 φορές στη ζωή μας ανάλογα με την εξέλιξη της αλλά και από τη κατάσταση της δότριας περιοχής.

Γιατί κάποιος να επιλέξει τη Seneca για τη μεταμόσχευση των μαλλιών του;

Στη Seneca υπάρχουν σημαντικά πλεονεκτήματα για το άτομο που θα μας εμπιστευτεί καθώς:

Προσφέρουμε στην αρχή εξατομικευμένη διάγνωση και στη πορεία τακτικούς επανελέγχους για την βελτιστοποίηση του αποτελέσματος

Η μεταμόσχευση μαλλιών πραγματοποιείται με τη πιο προηγμένη μέθοδο Direct FUE και μόνο από γιατρούς πιστοποιημένους από το Training & Research Centre της Seneca, με εμπειρία δεκαετιών και με ειδικότητα που προτείνει ο ΙΣΑ.

Χρησιμοποιούμε καινοτόμα συστήματα διάγνωσης και θεραπείας τελευταίας τεχνολογίας.

Yiamouris

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα