Προληπτική εκκένωση οικισμού στην φωτιά στην Κέρκυρα – Διάσπαρτες πλέον εστίες στην Κορινθία

Προληπτική εκκένωση οικισμού στην φωτιά στην Κέρκυρα – Διάσπαρτες πλέον εστίες στην Κορινθία
Φωτιά στην Κέρκυρα facebook/Πυρκαγιά Ενημέρωση

Στην προληπτική εκκένωση των Βασιλικών Κέρκυρας προς Κεφαλόβρυσο προχωρούν οι Αρχές εξαιτίας της εγγύτητας της φωτιάς με τον οικισμό. Διάσπαρτες πλέον εστίες στην Κορινθία χωρίς ενιαίο μέτωπο.

Στην αγροτοδασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (21/08) στην περιοχή Κουραμαδίτικα Κέρκυρας, ενεργοποιήθηκε στις 19:49 το «112» και οι Αρχές προχωρούν στην προληπτική εκκένωση των Βασιλικών Κέρκυρας προς Κεφαλόβρυσο, εξαιτίας της εγγύτητας της φωτιάς με τον οικισμό.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής πάντως, η δύναμη της φωτιάς έχει υποχωρήσει αισθητά και ενδεχομένως να μην υπάρξει μεγαλύτερος κίνδυνος, ωστόσο η προσπάθεια συνεχίζεται και αναμένονται ενισχύσεις, καθώς πέφτει το σκοτάδι.

facebook/Πυρκαγιά Ενημέρωση

Επί τόπου επιχειρούν 29 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος 10 οχήματα και δύο ελικόπτερα μέχρι το τελευταίο φως, ενώ θα μεταβούν ακτοπλοϊκώς από Ηγουμενίτσα 28 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 5 οχήματα. Συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

corfutvnews.gr

Κλιμάκιο του ανακριτικού γραφείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας διερευνά τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Φωτιά στην Κέρκυρα corfupress.com

Χωρίς ενιαίο μέτωπο η φωτιά στην Κορινθία

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα σε δασική έκταση στο Κατακάλι Κορινθίας είναι σε εξέλιξη χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν οικισμοί. Πρόσθετα, πλέον δεν υπάρχει ενιαίο πύρινο μέτωπο, παρά μόνο διάσπαρτες εστίες. Στο σημείο επιχειρούν 121 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 26 πυροσβεστών από Φινλανδία και Νορβηγία, 24 οχήματα, 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο συντονιστικά και 13 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κορινθίας, ενώ με εντολή Αρχηγού ΠΣ, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) μεταβαίνει στην περιοχή για τη διερεύνηση των αιτιών εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Νέα φωτιά έχει ξεσπάσει πιθανόν από κεραυνό, εξαιτίας της κακοκαιρίας στην περιοχή, σε ορεινό και εξαιρετικά δύσβατο σημείο, σε δασική έκταση, στην Μεταμόρφωση Κοζάνης. Κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση σήμερα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης είναι οριοθετημένη. Επιχειρούν 51 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν ένα ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα