Θέμης Ανδρεάδης στο “Μουσικό κουτί”: Αυτή είναι η ιστορία πίσω από το τραγούδι “Ταρζάν”

Θέμης Ανδρεάδης στο “Μουσικό κουτί”: Αυτή είναι η ιστορία πίσω από το τραγούδι “Ταρζάν”

"Θα πάω στην ζούγκλα με τον Ταρζάν" τραγούδησε ο Θέμης Ανδρεάδης και μοιράστηκε την ιστορία πίσω από το αγαπημένο κομμάτι στο "Μουσικό κουτί". Τι είπε για το "Όχι δεν πρέπει να συναντηθούμε".

Το πιο ανατρεπτικό, σατιρικό και γελαστό “Μουσικό κουτί” παρακολούθησαν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ το βράδυ της Τετάρτης (02/11).

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχτηκαν τον Θέμη Ανδρεάδη, μια εμβληματική μορφή του σατιρικού τραγουδιού της δεκαετίας του ’70 και τον Δημήτρη Μεντζέλο, βασικό μέλος του μοναδικού σατιρικού hip hop συγκροτήματος, των θρυλικών Ημισκουμπρίων!

Στην παρέα βρέθηκε και η Μάρω Μαρκέλλου, η τραγουδοποιός της νεότερης γενιάς που με γλυκόπικρο χιούμορ αποτυπώνει στους στίχους της τα πάθη της σύγχρονης γυναίκας.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη σε καλλιτέχνες από διαφορετικές γενιές και μουσικά ιδιώματα, που όμως το κοινό συστατικό στα τραγούδια τους είναι το χιούμορ.

“Ο Ταρζάν” και η “Λούλα” του Θέμη Ανδρεάδη ξύπνησαν αναμνήσεις στους… παλιότερους, ενώ το “Je suis Bossu” και το “Πάμε όλοι μαζί σε μια παραλία” στους… νεότερους! Η Μάρω Μαρκέλλου, από την άλλη, εξήγησε πώς την “πάτησε” και πήγε και ερωτεύτηκε έναν Γιάννη που… προκοπή δεν κάνει στο τραγούδι “Αργεί να ξημερώσει”!

maem photography

Ο Θέμης Ανδρεάδης ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια την διαδρομή του από τα Προσφυγικά της Καλλιθέας, μαθήτευσε στην κιθάρα πλάι στον Νότη Μαυρουδή, εργάστηκε σε ιστορικές μπουάτ των 70ς και μέσα από τις συνεργασίες του με τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Γιάννη Σπανό και τους στίχους του γελοιογράφου Γιάννη Λογοθέτη (ΛοΓό) σχολίασε με χιούμορ και τρυφερότητα τα ήθη της εποχής. “Τη δεκαετία του ’50 άκουσα το πρώτο σατιρικό τραγούδι από τον Αττίκ το οποίο έλεγε “δεν σου πάει το πάχος Δημητράκη κάνε πια και δίαιτα λιγάκι””, είπε.

Ίσως το πιο χαρακτηριστικό τραγούδι του, το “Είσαι πολύ ωραίος”, σε στίχους του ΛοΓό, που έγινε η αφορμή για πάρτι στο στούντιο! Ο Θέμης Ανδρεάδης με το απαράμιλλο κέφι του ερμήνευσε το κομμάτι που κάποτε έμελλε να γίνει μεγάλο “σουξέ”.

Μουσικό κουτί – Θέμης Ανδρεάδης: Η ιστορία πίσω από τον “Ταρζάν”

Ο Θέμης Ανδρεάδης, όμως, περιέγραψε και την ιστορία ενός άλλου πολύ σπουδαίου τραγουδιού του, του “Ταρζάν” ή αλλιώς “Ζούγκλα”.

“Αυτό το τραγούδι φέτος κείνει 50 χρόνια. Ήμουν 22 χρονών όταν είχα την μεγάλη τύχη και χρά να με επιλέξει ο Γιάννης Μαρκόπουλος να παίξω στην ιστορική μπουάτ “Λήδρα” με τον αείμνηστο Νίικο Ξυλούρη. Είχε τεράστια επιτυχία, γιατί ενώ φαινόταν ένα σατιρικό τραγουδάκι, είχε πολλά μηνύματα. Είχε μηνύματα μέσα στη Χούντα και γινόταν ο χαμός κάθε βράδυ”, είπε ο αγαπημένος καλλιτέχνης.

“Ήταν ένα από τα πρώτα τραγούδια που είπα του συνθέτη, γιατί ο Γιάννης Μαρκόπουλος με έβαλε στην εταιρεία να τραγουδήσω, το οποίο βγήκε σε 45αράκι, σε δισκάκι. Και είχε μεγάλη επιτυχία. Επίσης, αυτό το δισκάκι των 45 στροφών είχε από πίσω ένα άλλο τραγούδι, το οποίο το “έφαγε” ο “Ταρζάν”. Ήταν το “Όχι δεν πρέπει να συναντηθούμε”. Ήταν εκ διαμέτρου αντίθετο τραγούδι σε ύφος”, συμπλήρωσε ο Θέμης Ανδρεάδης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα