Υπάρχουν συσκευές που σε γλιτώνουν από περιττά έξοδα

Υπάρχουν συσκευές που σε γλιτώνουν από περιττά έξοδα

Πλυντήρια χρησιμοποιούμε όλοι. Δεν έχουμε όμως, όλοι αυτά που κάνουν έως και 60% εξοικονόμηση ενέργειας και 'υπολογίζουν' μόνα πόσο απορρυπαντικό χρειάζονται.

Η ενεργειακή κρίση ήλθε να δοκιμάσει τα ψήγματα υπομονής και δύναμης που μας έχουν απομείνει, μετά την οικονομική κρίση και την πανδημία. Σε δεύτερη ανάγνωση τα όσα ζούμε σήμερα εν μέρει τεστάρουν και όσα μάθαμε (αν μάθαμε) στις δυο προηγούμενες μεγάλες -παγκόσμιες- δοκιμασίες.

Τελικά, τι χρειαζόμαστε για να είμαστε καλά -και δη στο μυαλό από όπου ξεκινούν όλα

Λίγα πράγματα και καλά. Αξιόπιστες σχέσεις που να μας κάνουν να αισθανόμαστε ασφαλείς και που ιδανικά περιλαμβάνουν οικονομία ενέργειας. Δεν είναι εποχή για σπατάλες. Ψυχικές ή οικονομικές.

Και εδώ έρχεται να βοηθήσει την κατάσταση η Miele, που για 120 χρόνια είναι στο πλευρό μας, με αξιόπιστες συσκευές που εξελίσσονται διαρκώς προκειμένου να καλύπτουν τις εκάστοτε ανάγκες μας.

Ό,τι θέλουμε από τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους, τα χρειαζόμαστε και ό,τι άλλο αφορά την καθημερινότητα μας. Για παράδειγμα, τις συσκευές που εμπιστευόμαστε στο σπίτι μας.

Είναι τόσες πια, οι καθημερινές προσλαμβάνουσες που δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιος που να μπορεί να διαχειριστεί εύκολα μια ‘προδοσία’.

Όπως;

Ένα πλυντήριο που -στα καλά του καθουμένου, χωρίς να έχει δώσει ‘δικαιώματα- αρνείται να λειτουργήσει και σε υποχρεώνει σε περιττά άγχη (κάποιος πρέπει κάπως να πλύνει τα ρούχα) και έξοδα που δεν είχες υπολογίσει.

Πώς μπορείς να γλιτώσεις από τη συγκίνηση; Με τον τρόπο που σε σώζει γενικά από τέτοια συμβάντα: εμπιστεύεσαι τους ειδικούς. Εν προκειμένω τη Miele.

Αξιοπιστία, χαμηλή κατανάλωση ρεύματος, ευκολία στη χρήση

Τακτοποιώ μόνη μου τα του νοικοκυριού μου για διάστημα μεγαλύτερο των δυο δεκαετιών. Ως εκ τούτου, έχω αγοράσει ό,τι συσκευή μπορεί να υπάρχει μέσα σε ένα σπίτι. Προφανώς και έχω κάνει τα λαθάκια μου και έτσι έχω φτιάξει λίστα με ‘must’.

  • Στο Νο1 είναι η αξιοπιστία (ρωτώ τους πάντες -ειδικούς και απλούς καταναλωτές- και μετά διαβάζω κριτικές)
  • στο Νο2 είναι η χαμηλή κατανάλωση ρεύματος (πριν γίνει μόδα, εξαιτίας της τρέχουσας κρίσης -γιατί είχα τα άγχη μου χρόνια με την κλιματική αλλαγή) και
  • στο Νο3 είναι η ευκολία στη χρήση (όταν διαβάζω brochure που με κάνει να αισθάνομαι ότι έχω εξεταστική, εγκαταλείπω και ‘παίζω’ με την εμπειρία).

Η Miele κατασκευάζει υπερσύγχρονες συσκευές για περισσότερα από 120 χρόνια. Από την πρώτη ημέρα, το moto ήταν το Immer Besser (Πάντα Καλύτερο), το οποίο τιμάται μέχρι σήμερα. Πώς; Με προσαρμογή στις ανάγκες των ανθρώπων, όπως αυτές αλλάζουν μέσα στα χρόνια. Συνήθως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Για τη Miele είναι το κάλλιστο.

Βοηθά το γεγονός ότι παράγει τα δικά της ανταλλακτικά, σφυρηλατεί το δικό της σίδερο, ενώ κατασκευάζει η ίδια ακόμα και τα μηχανήματα που κατασκευάζουν τις συσκευές της. Η γερμανική δεξιοτεχνία στη μηχανική να εφαρμόζεται σε κάθε λεπτομέρεια

Τα προϊόντα της βασίζονται σε μελέτες και έρευνες, σχετικές με τις συνήθειες του μέσου καταναλωτή, με το ζητούμενο να είναι πάντα το ίδιο: η μέγιστη αντοχή.

Οι σχετικές δοκιμές συνεχούς απόδοσης –για έως και 10.000 ώρες– που γίνονται, προσομοιώνουν 20ετη χρήση των συσκευών ενός μέσου νοικοκυριού. Επιτυγχάνεται με συνεπή συντήρηση -καθώς όλες οι σχέσεις θέλουν μια κάποια φροντίδα, αλλιώς δεν γίνεται να ‘κρατήσουν’ στο χρόνο.

Σε ό,τι αφορά τα πλυντήρια ρούχων, χρησιμοποιεί ως βάση συνολικά 5.000 κύκλους πλύσης σε διαφορετικά προγράμματα.

Αυτό αντιστοιχεί σε 5 κύκλους πλύσης ανά εβδομάδα, με χρήση σε 50 εβδομάδες τον χρόνο για διάστημα 20 ετών.

Ναι, τα πλυντήρια της Miele παραμένουν ‘αθάνατα’, ακόμα και την εποχή των fast (fashion, furniture, food κλπ).

Η βιωσιμότητα, που ανήκει πάντα στις προτεραιότητες της Miele, εκτείνεται σε όλα τα δυνατά πεδία. Πέραν του διαχρονικού και ιδιαίτερου design, τα προϊόντα ανήκουν στην καλύτερη ενεργειακή κλάση και διαθέτουν μοναδικές λειτουργίες που συμβάλουν σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, νερού και απορρυπαντικού.

Θα ήθελα να σταθούμε λίγο στην οικονομία

Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το μέσο νοικοκυριό στην Ευρώπη βιώνει αύξηση περίπου 7% στο κόστος ζωής, συγκριτικά με ό,τι αναμενόταν στις αρχές του 2021.

Αυτό αντικατοπτρίζει κυρίως την άμεση επίδραση των υψηλότερων τιμών της ενέργειας.

Η Eurostat είχε δημοσιεύσει πώς χρησιμοποιούν τα νοικοκυριά των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ενέργεια. Το 14% του λογαριασμού ρεύματος αντιστοιχούσε σε πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων και στεγνωτήρια, συσκευές που εξαρτώνται από τη θέρμανση του νερού, απαιτούν περισσότερη ενέργεια και αυξάνουν την κατανάλωση.

Σύμφωνα με την Energy Saving Trust ένα πλυντήριο χωρητικότητας 7 κιλών, χρησιμοποιείται 220 φορές το χρόνο και κοστίζει από 29 έως 40 ευρώ. Είχε γίνει και σύσταση για τη μη χρήση υψηλών θερμοκρασιών.

Η Miele έρχεται να δώσει τη λύση στο θέμα της ενέργειας, με διάφορους τρόπους.

*Η λειτουργία EcoFeedback σου επιτρέπει να έχεις την πλήρη ενημέρωση και τον πλήρη έλεγχο της κατανάλωσης ρεύματος και νερού που χρειάζεται κάθε πλύση.

*Η δυνατότητα δεύτερης σύνδεσης παροχής ζεστού νερού, κατευθείαν από εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα, επιτρέπει την εξοικονόμηση έως και του 60% της απαιτούμενης ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Miele κάνει και οικονομία στο απορρυπαντικό

Οι τιμές στα super markets άρχισαν την ανοδική πορεία τον περασμένο Φλεβάρη και ακόμα δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδρομή. Μεταξύ των προϊόντων που ανατιμώνται διαρκώς είναι και τα απορρυπαντικά. H συνολική άνοδος έχει ξεπεράσει το 20% και δεν έχει τελειώσει.

Αυτό είναι κάτι που δεν απασχολεί όποιον έχει πλυντήριο Miele. Η τεχνολογία TwinDos της αυτόματης δοσομέτρησης απορρυπαντικού, επιτρέπει την εξοικονόμηση έως και 30% ετησίως. Σε κάθε πλύση η συσκευή χρησιμοποιεί μόνο όση ποσότητα πραγματικά χρειάζεται, προς τέρψιν της τσέπης μας. Η μειωμένη χρήση απορρυπαντικού απογειώνει και την απόδοση του πλυντηρίου -την οποία ‘καταστρέφει’ η κατάχρηση.

Σχεδόν 30 χρόνια βάζω πλυντήρια, το χέρι μου στη φωτιά δεν θα το βάλω για την ποσότητα απορρυπαντικού που χρησιμοποιώ κάθε φορά. Πάω κατά προσέγγιση, αφού δεν έχω ένδειξη των κιλών ρούχων που έχω βάλει στο πλυντήριο, ώστε να ξέρω και πόσο απορρυπαντικό να χρησιμοποιήσω. Η Miele μας γλιτώνει και από αυτόν τον πονοκέφαλο, με τα πλυντήρια να κάνουν μόνα (αυτόματα) τις απαραίτητες μετρήσεις και να παίρνουν τις κατάλληλες αποφάσεις.

Η λειτουργία SingleWash -για μεμονωμένα ρούχα- σε συνδυασμό με την τεχνολογία TwinDos μας εξοικονομούν έως 40% απορρυπαντικού και έως 60% ενέργειας και χρόνου.

Η συσκευή που θα μιλήσει στη ψυχή όσων ζουν με κατοικίδια

Ό,τι ισχύει για τις έρευνες, τις μελέτες και τις δοκιμές των πλυντηρίων της Miele, προφανώς ισχύουν και για όλες τις άλλες συσκευές της εταιρίας.

Μια ‘μίλησε’ στη ψυχή μου: είναι η ασύρματη σκούπα Triflex HX2 Cat&Dog.

Αν έχεις κατοικίδιο, υποθέτω έχεις αποδεχθεί τη μοίρα σου -μπροστά στην αγάπη σου για τον/την ‘φίλο’/’φίλη’ σου. Δηλαδή, μια καθημερινότητα χωρίς πατώματα που λάμπουν από καθαριότητα. Όσο και αν έχω προσπαθήσει, ποτέ δεν έχω καταφέρει αφενός να απομακρύνω όλες τις τρίχες, αφετέρου να διατηρήσω το αποτέλεσμα για διάστημα μεγαλύτερων λίγων ωρών.

Θα ξεκινήσω από το πιο σημαντικό: το δοχείο σκόνης της Triflex HX2 Cat&Dog της Miele αδειάζει με μια απλή περιστροφή, χάριν της τεχνολογίας Twist2open.

Δεύτερον, η πιο ισχυρή ηλεκτρική σκούπα της Miele έχει 99.999% ικανότητα συγκράτησης σκόνης μέσω του φίλτρου HEPA. Δηλαδή, αιχμαλωτίζει και φιλτράρει και τα πιο μικροσκοπικά σωματίδια και αλλεργιογόνα. Αν τρέχει η μύτη σου κάθε φορά που σκουπίζεις, ξέρεις για τι μιλάω.

Τρίτον, η εξαιρετικά λαμπερή φωτεινή ταινία (BrilliantLight LED) που υπάρχει στο μπροστινό μέρος της ηλεκτρικής βούρτσας Multi Floor XXL διασφαλίζει ότι ακόμα και το παραμικρό σωματίδιο σκόνης είναι ορατό όταν καθαρίζεις.

Τέταρτον, με μια φόρτιση μπορείς να καθαρίσεις για έως και 60 λεπτά, με την πατενταρισμένη σχεδίαση 3-σε-1 να εγγυάται πως θα φτάσεις εύκολα, παντού και στα πάντα.

Πέμπτον, όταν τελειώνεις με το έργο σου, απλά αφήνεις τη σκούπα στο επιτοίχιο στήριγμα, το οποίο ‘χωράει’ και το σετ τριών εξαρτημάτων (μεταξύ τους είναι και η ηλεκτρική βούρτσα χειρός, Electro Compact που αφαιρεί τα πάντα από τους καναπέδες και τα χαλιά). Δηλαδή, δεν σου ‘πιάνει’ και χώρο.

Όσοι θέλετε να δείτε να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι την πραγματικότητα των συσκευών Miele και να ζήσετε την απόλυτη εμπειρία προϊόντων που είναι μπροστά από την εποχή τους, μπορείτε να επισκεφτείτε ένα κατάστημα Miele (υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα). Οι κάτοικοι της Αττικής έχουν και την επιλογή του νέου Miele Experience Center που βρίσκεται στη Λεωφόρο Κηφισίας 69, στο Μαρούσι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα