Μητσοτάκης: Καμία απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους

Μητσοτάκης: Καμία απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους
Υπουργικό συμβούλιο eurokinissi

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε στο υπουργικό συμβούλιο ότι δεν υπάρξει καμία δημοσιονομική απόκλιση, αλλά και ότι θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης 

Τη σταθερή βούληση της κυβέρνησης να συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια, χωρίς όμως να υπάρξει καμία απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης που ήδη εφαρμόζονται και σημείωσε ότι εντός του Νοεμβρίου θα δρομολογηθούν οριστικά και τα μέτρα που αφορούν αγρότες και κτηνοτρόφου, ενώ από την αρχή του χρόνου θα δρομολογηθεί και η αύξηση των αποδοχών στους γιατρούς του ΕΣΥ και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

“Είμαστε σε θέση να δρομολογήσουμε όλα αυτά τα μέτρα επειδή ακριβώς η οικονομία μας πήγε καλύτερα. Επειδή δημιουργήσαμε το δημοσιονομικό χώρο”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε ότι: “Δεν πρόκειται -σε συνεννόηση με το οικονομικό επιτελείο – να ανεχθούμε καμιά απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουμε θέσει και για το 2022 αλλά και για το 2023. Αποδεικνύουμε όμως στην πράξη ότι έχουμε τη δυνατότητα και τη διάθεση να επιστρέφουμε το μέρισμα της ανάπτυξης στην ελληνική κοινωνία, στηρίζοντας προπάντως τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας”.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο Σπίτι μου”. Έκανε λόγο για μία σημαντική πρωτοβουλία με στόχο την προσιτή στέγη κυρίως για τους νέους. Υπενθύμισε ότι το σχέδιο περιλαμβάνει παρεμβάσεις που αγγίζουν τα 1,8 δισεκατομμύρια, με πιο σημαντική τα ευνοϊκά δάνεια με τη στήριξη και του ελληνικού δημοσίου. Επισήμανε ότι ώστε ουσιαστικά το αντίτιμο για τη δόση του στεγαστικού δανείου θα είναι μικρότερο από το ενοίκιο, που θα πλήρωνε κάνεις για ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι αντίστοιχου μεγέθους.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στις παρεμβάσεις αναβάθμισης παλαιών οικημάτων, κατασκευής φοιτητικών εστιών που θα ξεκινήσουν άμεσα, στην παραχώρηση των οικοπέδων του δημοσίου για την οικοδόμηση διαμερισμάτων ένα μέρος των οποίων θα ενοικιάζεται με χαμηλά μισθώματα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα