TUI: Κοντά στα επίπεδα του 2019 η φετινή σεζόν – Εξαιρετικές επιδόσεις για τα ξενοδοχεία της στην Ελλάδα

TUI: Κοντά στα επίπεδα του 2019 η φετινή σεζόν – Εξαιρετικές επιδόσεις για τα ξενοδοχεία της στην Ελλάδα
Υποκατάστημα του tour operator "TUI" στο Λονδίνο Kirsty Wigglesworth/AP Photo

Ο κορυφαίος tour operator ανακοίνωσε ότι φέτος θα πραγματοποιήσει πάνω από 11 εκατομμύρια κρατήσεις.

Σημαντική ανάκαμψη καταγράφει ο Όμιλος της TUI, ο μεγαλύτερος tour operator στην Ευρώπη, με την τουριστική του κίνηση να επανέρχεται κατά το 3 ο τρίμηνο του οικονομικού έτους, στο 90%, των επιπέδων του αντίστοιχου διαστήματος του 2019.

Από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιούνιο του 2022 (διάστημα που αντιπροσωπεύει το 3 ο τρίμηνο) η TUI, ταξίδεψε 5,1 εκατ. τουρίστες, 4 εκατομμύρια περισσότερους από το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Οι επιδόσεις και τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου ανακοινώθηκαν από τον απερχόμενο και το νέο διευθύνοντα σύμβουλο του.

Το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους του 2022 τα έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε 4,4 δισ. ευρώ βελτιωμένα κατά 3,8 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. Εξαιρουμένων των επιπτώσεων από πρόσθετο κόστος των προβλημάτων στα αεροδρόμια, ύψους 75 εκατ. ευρώ, ο Όμιλος ήταν κερδοφόρος κατά 48 εκατ. ευρώ.

Κατά το τρίτο τρίμηνο οι κρουαζιέρες και η TUI Musement ανέφεραν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα στα οικονομικά της TUI από την έναρξη της πανδημίας, αντίθετα με τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα της εταιρείας, που καταγράφουν το τέταρτο διαδοχικό θετικό τρίμηνο, ήδη πάνω από τα επίπεδα του 2019.

Τα προβλήματα στα αεροδρόμια

Όπως αναφέρει στην έκθεση της η TUI, ο κλάδος των αερομεταφορών αντιμετωπίζει σημαντικά λειτουργικά προβλήματα, με αποτέλεσμα την αύξηση των καθυστερήσεων αναχωρήσεων και των ακυρώσεων πτήσεων. Όπως επισημαίνει αυτό έχει προκληθεί κυρίως από τρίτους προμηθευτές και αεροδρόμια λόγω έλλειψης προσωπικού εδάφους και ασφάλειας αεροδρομίων, ζητήματα αξιοπιστίας με συνεργάτες μίσθωσης αεροσκαφών και καθυστερήσεις συντήρησης. Ως αποτέλεσμα, το κόστος αυξήθηκε κατά 75 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο. Τα προβλήματα στις πτήσεις κατά το 4ο τρίμηνο εξακολουθούν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί ο αντίκτυπος για αυτό το διάστημα του 2022, ωστόσο, ο tour operator τονίζει ότι αναμένει ότι αυτά τα προβλήματα θα ομαλοποιηθούν τις μελλοντικές σεζόν.

Η TUI Airline μετέφερε 4,8 εκατομμύρια επιβάτες τον Μάιο και τον Ιούνιο με το 96% των πελατών να φθάνουν χωρίς κανένα σημαντικό πρόβλημα, παρά τα λειτουργικά θέματα στα αεροδρόμια. Οι ακυρώσεις είναι σπάνιες σε σύγκριση με άλλες αεροπορικές εταιρείες, με λιγότερες 200 από τις εξερχόμενες πτήσεις να ακυρώνονται τον Μάιο και τον Ιούνιο, αντιπροσωπεύοντας λιγότερο από το 1% του καλοκαιρινού προγράμματος.

Δυνατές επιδόσεις για τα ξενοδοχεία της TUI στην Ελλάδα – Πώς κινείται η σεζόν

Σύμφωνα με την έκθεση της TUI, η δυναμική των κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2022 παραμένει ενθαρρυντική και εκτιμάται ότι η σεζόν θα είναι κοντά στα επίπεδα του 2019. Υπολογίζεται ότι ο Όμιλος θα πραγματοποιήσει συνολικά 11,5 εκατομμύρια κρατήσεις το καλοκαίρι του 2022. Οι κρατήσεις αυτές αντιστοιχούν στο 90% των επιπέδων του καλοκαιριού 2019. Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει η πιο δυνατή αγορά της TUI όσον αφορά τις κρατήσεις και είναι στο + 5%, ενώ η ζήτηση στη Γερμανία, είναι αυξημένη κατά 20% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του καλοκαιριού του 2019.

Σχετικά με τις επιδόσεις των ξενοδοχείων της TUI, έχουν φτάσει το 2019 και καταγράφουν θετικά αποτελέσματα κατά τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο. Τα Κανάρια Νησιά, οι Βαλεαρίδες, η Ελλάδα και η Τουρκία, που είναι οι βασικοί καλοκαιρινοί προορισμοί του Ομίλου, αναμένουν περαιτέρω ανάπτυξη και το 4ο τρίμηνο του 2022.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα