Έλληνες του Παρισιού: Μαζεύουν υπογραφές για τη διασφάλιση της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας

Έλληνες του Παρισιού: Μαζεύουν υπογραφές για τη διασφάλιση της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας
Μαθητές σε γαλλικό σχολείο (φωτό αρχείου) Daniel Cole, pool/AP Photo

"Σήμα κινδύνου" εκπέμπουν οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων ελληνικής γλώσσας στο Παρίσι μαζεύοντας υπογραφές για τη στήριξη και τη διασφάλιση της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στα παιδιά της διασποράς.

“Τα Ελληνόγλωσσα σχολεία του εξωτερικού δεν είναι κρίσιμα μόνο για τη διατήρηση της γλώσσας μας στην ομογένεια και τις επόμενες γενιές αλλά και για την περαιτέρω διάδοση του πολιτισμού και της ιστορίας μας. Είμαστε πλάι τους, και θα συνεχίζουμε να τους υποστηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας, με προσωπικό, με διδακτικό υλικό”.

Οι παραπάνω δηλώσεις ανήκουν στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία βρέθηκε στη Νέα Υόρκη στις 19 Σεπτεμβρίου, ωστόσο όπως αναφέρουν οι Έλληνες του Παρισιού, η πραγματικότητα τόσο στη Γαλλία όσο και σε άλλες χώρες είναι εντελώς διαφορετική.

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο άρθρο στο NEWS 24/7, η έλλειψη καθηγητών, η οποία προκύπτει από τη μη αντικατάσταση όσων η θητεία τελειώνει, προκαλεί την εφαρμογή πλάνων όπως η συνδιδασκαλία και το κυλιόμενο ωράριο τα οποία δεν ευνοούν τη σωστή εκμάθηση της γλώσσας αλλά αντιθέτως φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους μικρούς μαθητές. Φυσικό επακόλουθο είναι λοιπόν η υποβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης της ελληνικής γλώσσας.

Αντιμετωπίζοντας τα παραπάνω προβλήματα, η ελληνική κοινότητα Παρισιού και Περιχώρων και οι Σύλλογοι Γονέων, ζητούν από την υπουργό Παιδείας την έμπρακτη υποστήριξη των ελληνικών σχολείων με:

– Την απόσπαση επαρκούς αριθμού εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις ανάγκες που έχουν εκτιμηθεί από τον υπεύθυνο του κάθε ΤΕΓ

– Την έγκαιρη άφιξη και ανάληψη καθηκόντων των εκπαιδευτικών

– Την προσαρμογή του επιμισθίου των εκπαιδευτικών στο σημερινό κόστος ζωής της εκάστοτε χώρας για την διασφάλιση επαρκών αιτήσεων αποσπάσεων.

Παράλληλα, διενεργείται ψήφισμα και ήδη πάνω από 300 άτομα έχουν υπογράψει, στηρίζοντας τον αγώνα για τη διασφάλιση της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στα παιδιά της διασποράς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα