The Crown: Αναστάτωση στο Μπάκιγχαμ με την 5η σεζόν – Ο βασιλιάς Κάρολος εμφανίζεται να θέλει να “ρίξει” την Ελισάβετ

The Crown: Αναστάτωση στο Μπάκιγχαμ με την 5η σεζόν – Ο βασιλιάς Κάρολος εμφανίζεται να θέλει να “ρίξει” την Ελισάβετ
instagram/the crown

Βολές κατά του Netflix και της σειράς The Crown ξεσήκωσε η εμφάνιση του βασιλιά Κάρολου στην 5η σεζόν της σειράς. Τι αναφέρει στον τότε πρωθυπουργό για τη μακρά βασιλεία της μητέρας του.

Οι δημιουργοί και οι ηθοποιοί της σειράς The Crown απέρριψαν τις επικρίσεις ότι η σειρά “εκμεταλλεύεται” τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Η επερχόμενη πέμπτη σεζόν θα καλύψει μερικά από τα χειρότερα χρόνια για τη βρετανική μοναρχία, συμπεριλαμβανομένου του πικρού διαζυγίου μεταξύ του τότε πρίγκιπα Καρόλου, νυν βασιλιά, και της πρώτης συζύγου του, πριγκίπισσας Νταϊάνα.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Οι αντιδράσεις άρχισαν να ξεσπούν τον περασμένο μήνα, όταν η βρετανική Daily Telegraph δημοσίευσε άρθρο με τίτλο “Η απόφαση του The Crown να δείξει τον “ολοκληρωτικό” πόλεμο μεταξύ του Καρόλου και της Νταϊάνα προκαλεί ανησυχίες στο Παλάτι”, αναφέροντας έναν ανώνυμο φίλο του βασιλιά που είπε πως το Netflix εκμεταλλεύεται τις συνθήκες.

Αυτή την εβδομάδα, ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τζον Μέιτζορ χαρακτήρισε το The Crown “ένα βαρέλι γεμάτο ανοησίες”, αφού προέκυψε ότι το πρώτο επεισόδιο της νέας σεζόν περιέχει μια φανταστική σκηνή στην οποία ο πρίγκιπας της Ουαλίας συναντά τον Μέιτζορ το 1991 για να διαμαρτυρηθεί για τη μακρά βασιλεία της μητέρας του και να σχεδιάσει να εξαναγκάσει την παραίτησή της, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο παρουσιαστής Jonathan Dimbleby δήλωσε ότι το The Crown ήταν “γεμάτο ανοησίες, αλλά αυτή είναι ανοησία σε ξυλοπόδαρα”, ενώ η βασιλική βιογράφος Sally Bedell Smith υποστήριξε ότι η σειρά “κάνει σημαντική ζημιά στην αντίληψη των ανθρώπων για την ιστορία και την βασιλική οικογένεια”.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ “CROWN”

Μιλώντας στο Variety την Τρίτη, ο δημιουργός του The Crown, Πίτερ Μόργκαν, και οι ηθοποιοί Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι και Ντόμινικ Γουέστ, που υποδύονται την Νταϊάνα και τον Κάρολο, απέρριψαν τους ισχυρισμούς ότι η σειρά δεν ήταν φιλική προς την οικογένεια.

“Νομίζω ότι όλοι πρέπει να δεχτούμε ότι η δεκαετία του 1990 ήταν μια δύσκολη περίοδος για τη βασιλική οικογένεια και ο βασιλιάς Κάρολος θα έχει σχεδόν σίγουρα κάποιες οδυνηρές αναμνήσεις από εκείνη την περίοδο”, δήλωσε ο Μόργκαν.

“Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι, με το πλεονέκτημα της εκ των υστέρων θέασης, η ιστορία θα είναι άσχημη γι’ αυτόν ή για τη μοναρχία. Η παράσταση σίγουρα δεν είναι. Έχω τεράστια συμπάθεια για έναν άνθρωπο στη θέση του – και μάλιστα για μια οικογένεια στη θέση της. Οι άνθρωποι είναι πιο κατανοητοί και συμπονετικοί από ό,τι περιμένουμε μερικές φορές”.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΣΕΖΟΝ

Οι ηθοποιοί ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν τα γυρίσματα της έκτης σεζόν της σειράς, η οποία θα απεικονίζει τον θάνατο της Νταϊάνα, όταν ανακοινώθηκε ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

“Ο Πίτερ και όλο το συνεργείο αυτής της δουλειάς κάνουν ό,τι μπορούν για να χειριστούν πραγματικά τα πάντα με τόση ευαισθησία και αλήθεια και πολυπλοκότητα, όπως κάνουν και οι ηθοποιοί“, δήλωσε η Debicki στο Variety, σχετικά με τα γυρίσματα του θανάτου της Diana. “Ο όγκος της έρευνας και της φροντίδας και των συζητήσεων και των διαλόγων που συμβαίνουν πάνω από, από την οπτική γωνία του θεατή, κάτι που πιθανώς δεν θα παρατηρούσες ποτέ, είναι απλά τεράστιος. Από την πρώτη κιόλας συνάντηση [με] τον Πίτερ, ήξερα ότι είχα μπει σε αυτόν τον χώρο όπου αυτό λαμβανόταν σοβαρά υπόψη [με] έναν βαθιά στοργικό τρόπο”.

Μετά την κριτική που ασκήθηκε στο The Crown, το Netflix φέρεται να ανέβαλε για το επόμενο έτος μια σειρά ντοκιμαντέρ με τον Χάρι και τη Μέγκαν, τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ.

“Έχουν τσατιστεί στο Netflix και ανοιγόκλεισαν πρώτοι τα μάτια τους και αποφάσισαν να αναβάλουν το ντοκιμαντέρ”, δήλωσε ανώνυμη πηγή στο Deadline.

Ωστόσο, μια δεύτερη ανώνυμη πηγή διέψευσε τα δημοσιεύματα, λέγοντας στη New York Post: “Απ’ όσο γνωρίζω, το ντοκιμαντέρ θα συνεχιστεί αργότερα φέτος”.

Για την άτιτλη σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής του Netflix και της εταιρείας του Χάρι και της Μέγκαν Archewell Productions, δεν είχε οριστεί επίσημη ημερομηνία προβολής. Αλλά οι εκπρόσωποι του Netflix είχαν δηλώσει προηγουμένως ότι ήθελαν και οι δύο να προβληθούν φέτος, με το The Crown να προβάλλεται πρώτο στις 9 Νοεμβρίου και το ντοκιμαντέρ να ακολουθεί εβδομάδες αργότερα.

Την Τρίτη, το Netflix ανέφερε σε ανακοίνωσή του: “Δεν έχει επιβεβαιωθεί ποτέ κανένα ντοκιμαντέρ για τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ”.

Ο τέταρτος κύκλος του The Crown είχε στο παρελθόν δεχθεί πυρά στο Ηνωμένο Βασίλειο για ανακρίβεια των γεγονότων, με τον τότε υπουργό Πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Όλιβερ Ντάουντεν, να ζητά να παιχτεί μια “προειδοποίηση για την υγεία” πριν από την εκπομπή για να καταστεί σαφές ότι πρόκειται για μυθοπλασία. Το Netflix αρνήθηκε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα