Εξεταστική: Επιμένει για το απόρρητο η κυβερνητική πλειοψηφία

Εξεταστική: Επιμένει για το απόρρητο η κυβερνητική πλειοψηφία
Εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές Eurokinissi

Αρνείται η Ν.Δ να τεθεί το θέμα στην κρίση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής. Τι είπε στην σημερινή του κατάθεση ο Θ. Δραβίλλας.

Με την κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ από το 2012 έως το 2015 Θόδωρου Δραβίλλα ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τις Υποκλοπές. Πάντως το πιο σημαντικό στοιχείο δεν φέρεται να προέκυψε από την κατάθεση του διοικητή αλλά από την άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να θέσει το θέμα του απόρρητού στην κρίση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής.

Το σχετικό αίτημα εκφράστηκε αρχικά από τον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίχθηκε από το σύνολο της αντιπολίτευσης. Πιο συγκεκριμένα ζητήθηκε να νομοθετήσει η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής προκειμένου να μην βρεθεί η εξεταστική μπροστά στο φαινόμενο να επικαλούνται το απόρρητο τα στελέχη της ΕΥΠ που θα κληθούν ως μάρτυρες τις επόμενες ημέρες για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Το αίτημα απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης για πολλοστή φορά υποστηρίχθηκε πως το απόρρητό δεν μπορεί να τίθεται ως μόνιμο εμπόδιο στην επιτροπή ενώ ζητήθηκε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να μην υπάρξει επίκλησή του και να χυθεί φως στο Σκάνδαλο των Υποκλοπών.

Όσον αφορά την κατάθεση του Θ. Δραβίλλα ενδιαφέρον παρουσίασε η απάντηση που φέρεται να έδωσε σε ερώτηση σχετικά με την καταστροφή στοιχείων για υποκλοπές. Σημείωσε πως πρόκειται για μία πολυπλοκη διαδικασία η οποία δεν μπορεί να γίνει είτε από λάθος, είτε τυχαία.

Παράλληλα φέρεται να δήλωσε ότι δεν είναι συμβατό με το έργο της ΕΥΠ να παρακολουθούνται πρόσωπα για πολιτικούς λόγους ενώ εκτίμησε ότι αν επί της θητείας του είχε γίνει παρακολούθηση πολιτικού θα ενημέρωνε αμέσως τον πρωθυπουργό. Η συνεδρίαση της επιτροπής θα συνεχιστεί αύριο με την ακρόαση του Γιάννη Ρουμπατή, διοικητή της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα