Μεγάλη Βρετανία: Γιγάντια μέλισσα φτιαγμένη από όπλα γίνεται το απόλυτο σύμβολο κατά της βίας

Μεγάλη Βρετανία: Γιγάντια μέλισσα φτιαγμένη από όπλα γίνεται το απόλυτο σύμβολο κατά της βίας
Το γλυπτό "Anti-violence Bee" WEST MERCIA POLICE

Ένα γιγάντιο γλυπτό μέλισσας φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από όπλα περιοδεύει σε σχολεία και κοινοτικά κέντρα του Ηνωμένου Βασιλείου στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση κατά της βίας και της οπλοκατοχής.

Μία γιγάντια μέλισσα πρόκειται να “πετάξει” πάνω από τρεις κομητείες του Ηνωμένου Βασιλείου, που καλύπτονται από την Αστυνομία της West Mercia και γίνεται σύμβολο κατά της βίας, καθώς είναι το πρώτο γλυπτό που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από μαχαίρια και πυροβόλα όπλα στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα.

Το γλυπτό πρόκειται να βρεθεί σε σχολεία και κοινοτικά κέντρα στις περιοχές Telford, Shrewsbury, Worcester και Hereford από τις 6 έως τις 20 Νοεμβρίου και χρησιμοποιείται στο πλαίσιο προγράματος για την ευαισθητοποίηση του κοινού αλλά και την εκπαίδευση σχετικά με τους κινδύνους της μεταφοράς όπλων.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της West Mercia για την πρόληψη του εγκλήματος, ο Έφορος Έντουαρντ Χάνκοξ, δήλωσε πως “το έγκλημα με μαχαίρι έχει καταστροφικό αντίκτυπο σε άτομα, οικογένειες και κοινότητες. Το να κουβαλάτε μαχαίρι ή άλλο όπλο δεν σας κρατά ασφαλή. Αντίθετα, θέτετε τον εαυτό σας σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο και είναι πιο πιθανό να εμπλακείτε σε μια βίαιη κατάσταση και να τραυματιστείτε”.

“Η περιοδεία της ‘Anti-violence Bee‘ στην περιοχή μας είναι πραγματική τιμή και η παρουσία της θα μας προσφέρει την ιδανική ευκαιρία να περάσουμε αυτό το μήνυμα στις κοινότητές μας’, πρόσθεσε.

Η “εργάτρια μέλισσα”, αποτελεί ένα σημαντικό σύμβολο για τους κατοίκους Μάντσεστερ και επιλέχθηκε για να δείξει τη δύναμη της κοινότητας, ενώ δημιουργήθηκε από το British Ironwork Center στο Oswestry, Shropshire, την ίδια εταιρεία που κατασκεύασε το Knife Angel, το οποίο παλαιότερα προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες στην περιήγησή του σε πόλεις σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα