Καιρός: Στους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία – Επανέρχεται σε κανονικά επίπεδα

Καιρός: Στους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία – Επανέρχεται σε κανονικά επίπεδα
Ζέστη στο κέντρο της Αθήνας eurokinissi

Αστάθεια θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, μέτριοι άνεμοι στα πελάγη. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Άστατος καιρός στα κεντρικά και τα βόρεια
  • Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 33 με 35 βαθμούς και θ7α επανέλθει σε κανονικά επίπεδα
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 4-5 και στο Αιγαίο τοπικά 5 με 6 μποφόρ

Την Κυριακή στα βόρεια προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες, τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά διαστήματα έντονα στη Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα, θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και στα κεντρικά ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο νότιο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές στη Μακεδονία και τη νησιωτική Ελλάδα στους 28 με 32 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.


Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται άστατος καιρός και κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται τοπικοί όμβροι και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ….σαν σήμερα στις 21/8/1951 εκδηλώθηκαν καταιγίδες στη κεντρική και νότια χώρα συμπεριλαμβανομένης της Αττικής. — Το 2006 είχαμε 42°C μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα. 43°C στο Αγρίνιο και 42°C στη Λευκάδα. Μεγάλη δασική πυρκαγιά στη Κασσάνδρα με έναν νεκρό. — Το 2015 σημειώθηκαν πλημμύρες σε Σκιάθο, Άργος και Ροδόλιβο Σερρών.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα