Αλλάζουν οι ισορροπίες στα ξενοδοχεία της Συγγρού – Εντείνεται ο ανταγωνισμός

Αλλάζουν οι ισορροπίες στα ξενοδοχεία της Συγγρού – Εντείνεται ο ανταγωνισμός

Η επέκταση του Grand Hyatt με πολλά νέα δωμάτια αλλά και συνεδριακούς χώρους αλλάζει το τοπίο της αθηναϊκής λεωφόρου.

Η αμερικανική επώνυμη ξενοδοχία έχει βάλει για τα καλά τη σφραγίδα της στη Λεωφόρο Συγγρού, που σήμερα φιλοξενεί τρία από τα πιο ισχυρά σήματα ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο, με το ένα από αυτά τα επεκτείνεται και να αλλάζει σε μεγάλο βαθμό το τοπίο αλλά και να εντείνει τον ανταγωνισμό.

Η μεγάλη λεωφόρος των Αθηνών, που μέσα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, είδε πολλά από τα μεγάλα κτήρια της να απαξιώνονται αλλά και εμβληματικά ξενοδοχεία να βάζουν λουκέτο, γνωρίζει πλέον πρωτοφανή ανάπτυξη. Κτήρια γραφείων αλλάζουν συνεχώς χρήση και μετατρέπονται σε ξενοδοχεία, που είτε λειτουργούν με άδειες ξενοδοχείων, είτε ως εξυπηρετούμε διαμερίσματα.

To μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Συγγρού παραμένει το Athenaeum InterContinental, με 563 δωμάτια αλλά και τους μεγαλύτερους χώρους συνεδριακών εκδηλώσεων αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, όπου μετά και το κλείσιμο του Hilton για ανακαίνιση αποτελούσε μονόδρομο για πολλές διοργανώσεις. Στις αρχές του 2019 το InterContinental της Αθήνας ολοκλήρωσε την αναδιαμόρφωση του lobby, δημιούργησε ένα νέο χώρο εκδηλώσεων με φυσικό φωτισμό και ανακαίνισε τα Deluxe και Superior δωμάτια του σε επίπλωση και διακοσμητική γραμμή. Το ξενοδοχείο διαθέτει 35 συνεδριακές αίθουσες για επαγγελματικές συναντήσεις και δεξιώσεις και 3.500τ.μ. διαθέσιμου εκθεσιακού χώρο.

Δεύτερο σε μέγεθος είναι το πρώην ξενοδοχείο Χανδρής, στο τέρμα της λεωφόρου που σήμερα λειτουργεί ως Athens Marriott με 366 δωμάτια. Η τελευταία επωνυμία του ξενοδοχείου ήταν Metropolitan και με την συμφωνία το 2016 με την Marriott Hotels, το ξενοδοχείο έκλεισε για ριζική ανακαίνιση, ύψους άνω των 15 εκατ. ευρώ, για να ανοίξει το 2018, ως Marriott Athens.

Το Grand Hyatt αλλάζει το τοπίο

Η συζήτηση αυτό το διάστημα περιστρέφεται γύρω από την επέκταση του πρώην Leadra Marriott και σημερινού Grand Hyatt. Στις αρχές του επόμενου έτους – αν και είχε προγραμματισθεί νωρίτερα – αναμένεται να ανοίξει η νέα πτέρυγα του ξενοδοχείου, που σήμερα αριθμεί 321 δωμάτια, στα οποία θα προστεθούν άλλα 277, φτάνοντας τα 548.

Το απαιτητικό, όπως αποδείχθηκε έργο, ήταν η μετατροπή του γειτονικού κτηρίου που στέγαζε τον κινηματογράφο Odeon, σε ξενοδοχείο. Η ανακαίνιση αφορά όχι μόνο στην επέκταση του υπάρχοντος ξενοδοχείου, αλλά και στην εκ βάθρων αναμόρφωση όλων σχεδόν των χώρων του.

Στα 227 νέα δωμάτια και σουίτες, που απλώνονται σε 8 ορόφους, οι σουίτες θα διαθέτουν δική τους plunge pool, ενώ στο rooftop, με τη θέα στην Ακρόπολη, μαζί με την υπάρχουσα πισίνα δημιουργείται μια νέα, όπου μαζί με εκείνη του Αιθρίου και την εσωτερική του Spa θα καταστήσουν το ξενοδοχείο το μοναδικό στην Αθήνα με τέσσερις πισίνες.

Μεγάλη βαρύτητα έχει δοθεί στους συνεδριακούς και τους χώρους ποικίλων εκδηλώσεων που καταλαμβάνουν πλέον τρία επίπεδα και αγγίζουν τα 4.400 τ.μ. Executive Lounge, meeting και syndicate rooms, αίθουσες για συνεντεύξεις και για ιδιωτικά γεύματα βάζουν για τα καλά στο συνεδριακό χάρτη το ξενοδοχείο, εντείνοντας τον ανταγωνισμό. Μάλιστα, η αίθουσα ballroom Caryatids με χωρητικότητα 1.000 ατόμων, που βρίσκεται στο ισόγειο της νέας πτέρυγας, θα είναι η μόνη αυτής της έκτασης στην πόλη με φυσικό φως ημέρας.

Η τέχνη θα είναι παρούσα στο Grand Hyatt με αρκετά έργα, όπως ένα art installation, με τον τίτλο ‘’The Tower’’ της Ναταλίας Μαντά που διατρέχει καθ’ ύψος όλα τα επίπεδα του αίθριου στο νέο κτίριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Grand Hyatt της Αθήνας από το 2023 θα είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης.

Τουλάχιστον άλλα 15 ξενοδοχεία και καταλύματα λειτουργούν αυτή τη στιγμή στην Συγγρού, πολλά από αυτά καινούρια, μετά από ανακαινίσεις και μετατροπές των τελευταίων δύο ετών. Ανάμεσα τους το Niche Boutique Hotels And Suites με 37 δωμάτια, το Heritage Hill με 36 δωμάτια, το Athenaeum Grand με 92 δωμάτια, το Athens Avenue με 94 δωμάτια κ.α.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα