Νέα επίθεση Ακάρ: “Διπρόσωπη η διπλωματία της Αθήνας – Επηρεάζει τρίτους με ψέματα και συκοφαντίες”

Νέα επίθεση Ακάρ: “Διπρόσωπη η διπλωματία της Αθήνας – Επηρεάζει τρίτους με ψέματα και συκοφαντίες”
Χουλουσί Ακάρ ap

Νέες κατηγορίες κατά της Ελλάδας για "υποκρισία" και "διπρόσωπη" διπλωματία εκτοξεύει η Τουρκία δια στόματος Ακάρ, στον απόηχο της συνάντησης Μητσοτάκη - Μακρόν.

“Παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας να μειώσει την ένταση στην περιοχή, η Ελλάδα συνεχίζει τις “προκλητικές της ενέργειες”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, κατηγορώντας την Αθήνα για “διπρόσωπη” διπλωματία.

“Παρά τις καλοπροαίρετες προσπάθειές μας, δυστυχώς, η γειτονική μας Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνει την ένταση με κάποιες προκλητικές ενέργειες και ρητορική κάθε φορά. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το αποτρέψουμε αυτό”, δήλωσε ο Ακάρ στους δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα Άγκυρα την Τρίτη (13/9).

“Αμέσως μετά από αυτό (το περιστατικό), οι πολιτικοί στην Ελλάδα κατηγόρησαν την Τουρκία για επιθετικότητα. Τι είναι αυτό, αν όχι υποκρισία; Γι’ αυτό ρωτάμε, δεν έχουν έναν καθρέφτη στο σπίτι τους; Αν κοιταχτούν στον καθρέφτη, θα δουν την αλήθεια και ίσως ντραπούν”, δήλωσε ο Ακάρ σύμφωνα με το TRTWORLD.

Τόνισε ότι η Ελλάδα προσπαθεί με κάθε τρόπο να “εκμεταλλεύεται και να διαστρεβλώνει” κάθε γεγονός, να επηρεάζει τρίτους με “ψέματα και συκοφαντίες” και να παραπονιέται για την Τουρκία σε τρίτους, προσθέτοντας: “Υπό αυτή την έννοια, δεν είναι λάθος να πούμε ότι ακολουθείται μια διπρόσωπη πολιτική. Υπάρχει μια διπρόσωπη πολιτική”.

Οι παραπάνω δηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την ίδια ημέρα με αυτή της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι.

Ο Ακάρ κατηγόρησε επίσης την Ελλάδα για παρενόχληση τουρκικών αεροσκαφών. Συγκεκριμένα, είπε: “Αυτή είναι μια εχθρική στάση, … δείχνουν εχθρική συμπεριφορά. Αυτά είναι απαράδεκτα. Πρόκειται για μεγάλη υποκρισία. Αυτό πρέπει να το δούμε”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα