To Inside Man “εξηγεί” τι μπορεί να κάνει δολοφόνο έναν καλό άνθρωπο

To Inside Man “εξηγεί” τι μπορεί να κάνει δολοφόνο έναν καλό άνθρωπο
Ο Stanley Tucci υποδύεται τον εγκληματολόγο Jefferson Grieff, πρωταγωνιστή του Inside Man. Netflix

Το Inside Man είναι το νέο αριστούργημα του Steven Moffat (βλ. Doctor Who, Sherlock) που έχει ως κεντρικό ερώτημα "τι μπορεί να εξελίξει έναν καλό άνθρωπο σε δολοφόνο". Spoiler: δεν είναι κάτι τρομερό.

“Όλοι μπορούν να γίνουν δολοφόνοι. Απλά πρέπει να συναντήσουν τον σωστό άνθρωπο. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας καλός λόγος, μια κακή ημέρα”.

Οι ατάκες αυτές ανήκουν στον νέο ήρωα του πολυβραβευμένου Steven Moffat (μας έχει δώσει το Doctor Who και το Sherlock, μεταξύ διαφόρων άλλων). Είναι ο Αμερικανός καθηγητής εγκληματολογίας, Jefferson Grieff (τον υποδύεται ο Stanley Tucci), ο οποίος έχει καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία και το διαμελισμό της γυναίκας του.

Ακολουθεί το trailer του Inside Man (των τεσσάρων ωριαίων επεισοδίων και σκηνοθεσίας του Paul McGuigan που είχε αναλάβει και το Sherlock), παραγωγής BBC που μπορείτε να βρείτε στο Netflix.

Θα αισθανθείτε πολλά πράγματα. Μεταξύ τους και εκνευρισμό. Κάποιες φορές θα γελάσετε κι όλας. Σίγουρα δεν θα βαρεθείτε.

Ενόσω ο Grieff περιμένει να μάθει την ημερομηνία της εκτέλεσης του, λύνει υποθέσεις άλλων ανθρώπων που τον επισκέπτονται στη φυλακή. Το μοναδικό κριτήριο για να τις αναλάβει, είναι να έχουν ηθική αξία.

Ένα από τα παζλ που καλείται να ‘συνθέσει’ ο θανατοποινίτης εγκληματολόγος αφορά ένα εφημέριο της Μεγάλης Βρετανίας (τον υποδύεται ο David Tennant) που έχει περάσει όλη του τη ζωή, βαδίζοντας στο δρόμο της αρετής και προστατεύοντας το ποίμνιο του.

Όπως εξελίσσεται η ιστορία, θα δείτε και ότι είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για τους αγαπημένους του.

Δεν θα θέλαμε να κάνουμε spoiler, εν τούτοις θα αναφέρουμε τη σκηνή με τους δυο αυτούς άνδρες να βρίσκονται (τρόπον τινά) ο ένας απέναντι από τον άλλον και ο Grieff διαβεβαιώνει τον εφημέριο πως “είμαστε το ίδιο πράγμα”.

Όσο και αν εκείνος αντιδρά (αφού δεν σκότωσε τη γυναίκα του, με τα χέρια του), ο θανατοποινίτης του λέει αυτά που ακολουθούν.

“Υπάρχουν στιγμές που μας κάνουν όλους δολοφόνους. Δεν είμαστε φρικιά σε κλουβιά, για να μας χαζεύουν, να μας κρίνουν και να γράφουν για εμάς, σαν να είμαστε μια τελείως διαφορετική ‘ράτσα’.

Είμαστε ο καθένας, σε μια κακή ημέρα.

Ρωγμές μπορούν να προκληθούν στην πιο συνηθισμένη ζωή και να καταπιούν τον οποιονδήποτε.

Κανείς δεν είναι ασφαλής από το χειρότερο που μπορεί να κάνει.

Υπάρχουν πολύ λίγα πλεονεκτήματα στο να έχεις το αίμα των αγαπημένων σου στα χέρια σου.

Τουλάχιστον όμως, ξέρεις ποιος είσαι.

Ποιος ήσουν πάντα.

Τα ψέματα φεύγουν από τη μέση και επιτέλους καταλαβαίνεις τον άνθρωπο που είναι πίσω από τα βλέφαρα σου.

Είναι τρομακτικό, σωστά;

Καλωσήλθες στο μέσα σου”.

YΓ: Αν κρίνουμε από το φινάλε και μια πληροφορία που δεν δόθηκε ποτέ, μάλλον θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος. Οπότε προετοιμαστείτε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα