Μάκης Τσέλιος: “Ερωτεύτηκα τον Μπίλι Μπο – Πέθανε στην αγκαλιά μου”

Μάκης Τσέλιος: “Ερωτεύτηκα τον Μπίλι Μπο – Πέθανε στην αγκαλιά μου”
Μάκης Τσέλιος GLOMEX

Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας μίλησε για τον έρωτά του με τον Βασίλη Κουρκουμέλη, γνωστό ως Μπίλι Μπο. Όσα είπε για την περίοδο που έπασχε από AIDS και για τον θάνατό του.

Καλεσμένος στην εκπομπή “Στούντιο 4” της ΕΡΤ βρέθηκε την Τρίτη (25/10) ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Μάκης Τσέλιος, ο οποίος μίλησε για την σχέση του με τον Βασίλη Κουρκουμέλη, γνωστό ως Μπίλι Μπο, με τον οποίον είχαν σημειώσει μεγάλη επιτυχία.

Ο Μάκης Τσέλιος παραδέχτηκε για πρώτη φορά δημόσια πως οι δυο τους ήταν ερωτευμένοι, ενώ αναφέρθηκε, επίσης, στην ασθένεια του Μπίλι Μπο που έπασχε από AIDS και στον θανατό του το 1987.

“Ήταν τόσο ερωτεύσιμος, από τους πάντες. Άνδρες, γυναίκες, γιαγιάδες, παππούδες. Ήταν πολύ όμορφος. Υπήρξε έρωτας σημαντικός μαζί μου και ήθελα να τον βοηθήσω. Τον έβαλα στη σχολή “Βακαλό”. Τον ερωτεύτηκα,πρώτη φορά το λέω δημόσια αυτό, είπε ο γνωστός σχεδιαστής και πρόσθεσε:

Ήταν δικός μου άνθρωπος πια. Είπα να κάνουμε κάτι μαζί. Στην αρχή κάναμε ένα εμπόριο με αρώματα, κολοκύθια, χάσαμε λεφτά εκεί. Βρήκα ένα μαγαζί στη Σόλωνος, από μια φίλη μας, και το πήραμε για να κάνουμε ρούχα. Είχαμε σκέψεις, πήγα στο Λονδίνο έφερα πράγματα, έφερα πατρόν. Δεν ξέραμε, δεν το είχαμε σπουδάσει ακόμα”.

Ήμασταν άγνωστοι. Η μόδα τότε, τέλη δεκαετίας του ’70, ήταν τα παντελόνια καμπάνα, οι μεγάλοι σταυροί, με ψηλά τα πέτα. Οι Αθηναίο οι καλοί δεν θέλανε τα παιδιά τους να τα φοράνε αυτά. Εμείς σκεφτήκαμε ότι θα φύγουμε από αυτό και θα κάνουμε κάτι κλασικό. Είχαμε κάποιους φίλους στη Ρώμη, που είχαν ένα ατελιέ. Έπαιρναν παραγγελίες και έραβαν τις γυναίκες με ανδρόγυνο στυλ, ελάχιστα φορέματα σαν πουκαμίσα. Από εκεί πήραμε σκέψεις και προχωρήσαμε σε αυτή τη γραμμή και είχαμε μεγάλη επιτυχία, περιέργαψε ο Μάκης Τσέλιος μιλώντας για τη συνεργασία τους.

Έκρυβε λίγο την καταγωγή του, γιατί φοβότανε. Τότε ήταν δύσκολη εποχή. Ήταν σαν ρετσινιά το να είσαι από τα Καμίνια του Πειραιά”, παραδέχτηκε.

Η ασθένεια και ο θάνατος του Μπίλι Μπο

Ο Μάκης Τσέλιος μίλησε και για την περίοδο που ο Μπίλι Μπο έπασχε από AIDS, λέγοντας: “Δεν είχε δύναμη προσωπική, γι’ αυτό ήταν γαντζωμένος πάνω μου μέχρι τέλους. Εννιά μήνες ταλαιπωρήθηκε με την ασθένειά του, άλλος θα “έφευγε” σε 15-20 μέρες. Έκανα ό,τι μπορούσα, ό,τι ήταν δυνατόν για να κρατήσω στην ζωή τον Μπίλι Μπο. Και στη Γαλλία και στην Αμερική, σε γιατρούς, τα πάντα. Την έφαγα όλη την περιουσία μας. Είναι μια δύσκολη αρρώστια. Τον πήγα όπου ήταν καλύτερα, προσπαθώντας να τον βοηθήσω”.

Όσο για τον θάνατό του, είπε: Τις τελευταίες μέρες δεν ήμουν απλά κοντά του, του έκλεισα τα μάτια του. Ζήτησα να είμαστε μόνοι στο δωμάτιο. Δεν έβλεπε τότε, είχε χάσει το φως του μετά την Αμερική. “Έφυγε” στην αγκαλιά μου. Δεν ήθελε να είναι κανείς άλλος. Ήταν η νοσοκόμα του, μία ψυχολόγος από τη Γαλλία φίλη μας, εγώ, η αδερφή μου και η αδερφή η μία του Βασίλη. Θέλω να φύγω ήσυχος μου είπε. Ήταν τυφλός και 40 κιλά. Δεν είχε δύναμη, είχε εγκαταλείψει πολύ. Ήταν στην προσευχή. Διάβαζε ψαλμούς και μετά του διάβαζα εγώ”.

“Ήθελα να γεράσουμε μαζί, να έχω έναν δικό μου άνθρωπο. Κι αυτόν δεν τον έχω τώρα. Έχω μόνο συγγενικά μου πρόσωπα. Δεν έχω τον δικό μου άνθρωπο, έχω τους αγαπημένους μου”, ανέφερε.

Επίσης, ο Μάκης Τσέλιος αποκάλυψε πως στο Παρίσι νοσηλευόταν με το όνομα Τριανταφυλλόπουλος.

“Υπάρχουν πολλά πράγματα για εκείνον που δεν είπα και δεν θα πω ποτέ, δεν υπάρχει λόγος. Υπήρχε αδικία απέναντί του. Όταν ένας άνθρωπος είναι τόσο όμορφος, έχει προβλήματα με το περιβάλλον του. Δεν είχε καλή μεταχείριση από το περιβάλλον του. Τα ΜΜΕ τον είχαν αγκαλιάσει, δεν είχε πόλεμο με κανέναν. Οι συνάδελφοί του ζήλευαν λιγάκι. Εμείς κοιτάγαμε μπροστά. Ο Βασίλης τα πήρε όλα και έφυγε νωρίς, σε ηλικία 33 ετών, τη στιγμή που είχαμε φτάσει στην κορυφή”, κατέληξε ο Μάκης Τσέλιος.

“Φοβούνταν να φορέσουν ρούχα μου μήπως κολλήσουν”

Όσο για το στίγμα και τον φόβο του κόσμου τότε για το AIDS, ο γνωστός σχεδιαστής μόδας είπε: “Μετά τον θανατό του, προχώρησα οπωσδήποτε. Για ένα χρόνο σε χαμηλούς τόνους, γιατί υπήρχε και το πρόβλημα ότι φοβούνταν να φορέσουν ρούχα μου μήπως κολλήσουν. Άνθρωποι, φίλοι μας, που δεν με ξανακάλεσαν σπίτι τους. Ο κόσμος δεν είχε καν ενημέρωση καλή. Δεν κράτησα κακία από κανέναν. Εγώ κοίταξα να προφυλάξω τον Βασίλη και μετά να προφυλάξω εμένα και την δουλειά μου”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα