Υποκλοπές: Η κυβέρνηση συνεχίζει το “κρυφτό” με το απόρρητο, επιχειρεί ρελάνς με Πιτσιόρλα

Υποκλοπές: Η κυβέρνηση συνεχίζει το “κρυφτό” με το απόρρητο, επιχειρεί ρελάνς με Πιτσιόρλα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου EUROKINISSI

Με επιχείρημα ότι τα ευαίσθητα ζητήματα της ΕΥΠ δεν μπορούν να γίνονται “φέιγ βολάν”, κρύβεται η κυβέρνηση πίσω από το απόρρητο και ετοιμάζει αντεπίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση διατρανώνει ότι δε θέλει να μείνει καμία σκιά στην υπόθεση των υποκλοπών, ταυρτόχρονα όμως δεν δείχνει καμία διάθεση άρσης του απορρήτου για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, όπως έχει ζητήσει το ΠΑΣΟΚ. Και ταυτόχρονα ετοιμάζει αντεπίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Νέα Δημοκρατία θα φέρει στην εξεταστική και την παρακολούθηση του Στέργιου Πιτσιόρλα όταν ήταν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Στο ερώτημα πώς θα επέλθει η κάθαρση εφόσον οι εμπλεκόμενοι στις υποκλοπές επικαλέστηκαν το απόρρητο για να μην απαντήσουν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και προφανώς θα πράξουν το ίδιο και στην εξεταστική επιτροπή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε χαρακτηριστικά: 

“Η κυβέρνηση έχει πει από την πρώτη στιγμή καμία σκιά και όλη η διαδικασία θα γίνει μέσα από συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, ώστε να πάρουμε απαντήσεις με τρόπο θεσμικά επιτρεπτό”. 

Ερωτηθείς ειδικότερα εάν θα υπάρξει τελικά δημόσια ενημέρωση για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ο κ. Οικονόμου επανέλαβε πως “Εάν ο κ.Ανδρουλάκης επιθυμεί να ενημερωθεί, η ΕΥΠ θα μπορέσει να τον ενημερώσει με θεσμικά συμβατό τρόπο”. Επικαλέστηκε επίσης ότι έξι υπογράφοντες της Υπηρεσίας οδήγησαν την εισαγγελέα να δώσει θετική γνωμάτευση για τη νόμιμη επισύνδεση του τηλεφώνου του κ.Ανδρουλάκη. Σημείωσε μάλιστα ότι η εν λόγω εισαγγελέας έχει απορρίψει πάνω από 140 άλλα αιτήματα, λέγοντας πως “αν χρειαστεί να γίνει νομική παρέμβαση και να θωρακιστεί η Υπηρεσία θα το δουμε”. 

Ο κ. Οικονόμου όμως υποστήριξε ότι: “Ευαίσθητα ζητήματα δεν μπορεί να γίνονται φειγ βολάν” και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δε θέλει να μείνει καμία σκιά. 

Όσον αφορά στην παρακολούθηση Πιτσιόρλα, ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι: “Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση από την οποία αναδεικνύονται σημαντικά ζητηματα. Πρώτον ότι ο κ.Τσίπρας είπε ψέματα ότι δεν παρακολουθούνταν πολιτικά πρόσωπα επί των ημερών του γιατί ο ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ και ο ΓΓ του υπουργικού συμβουλίου είναι κατεξοχήν πολιτικά πρόσωπα. Δεύτερον, έγινε μία προσπάθεια να πει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η υπόθεση αυτή έρχεται από το παρελθόν, από την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου. Αυτός ο ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τρίτον, τίθεται ένα ζήτημα κατα πόσον ήταν νόμιμη η συγκεκριμένη επισύνδεση”.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. είπε ότι η εντολή για την παρακολούθηση του κ. Πιτσιόρλα αφορούσε ένα οικονομικό ζήτημα και είχε δοθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά.

Για τη χρονική διάρκεια της παρακολούθησης του κ. Πιτσιόρλα, ανέφερε ότι δεν υπήρχε υπηρεσιακή εισήγηση για να διακοπεί και συνεχίστηκε διότι σε αντίθετη περίπτωση «θα υπήρχε εύλογη υποψία ότι δήθεν ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός της χώρας, θα ήθελε να διασώσει δικούς του ανθρώπους».

Κάλεσε τέλος την κυβέρνηση να ενημερώσει για τους λόγους παρακολούθησης των Νίκο Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη και να σταματήσει να επικαλείται «ένα ανύπαρκτο απόρρητο, που δεν ισχύει έναντι της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της βουλής».

Η ΝΔ πάντως δεν θα καταθέσει αυτοτελές αίτημα για νέα εξεταστική, αλλά θα εντάξει και αυτή την υπόθεση στην εξεταστική επιτροπή που έχει ήδη συγκροτηθεί με τις ψήφους όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα