Καιρός: Ηλιοφάνεια και ισχυροί άνεμοι την Τρίτη

Καιρός: Ηλιοφάνεια και ισχυροί άνεμοι την Τρίτη
Ηλιοφάνεια eurokinissi

Λίγες βροχές στη Κρήτη. Θυελλώδεις βοριάδες στα 7 με 8 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές . Λίγα τοπικά φαινόμενα στη Κρήτη
  • Η θερμοκρασία έως τους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Τρίτη στην Κρήτη προβλέπονται βροχές. Στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν κατά διαστήματα νεφώσεις και στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τις Κυκλάδες θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια.και τοπικά θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται αρχικά αυξημένες νεφώσεις και πιθανόν στα ανατολικά και τα βόρεια να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ενώ από το απόγευμα ο καιρός θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:

  • Στις 18/10/1934 ανεμοστρόβιλος στον Αστακό προκαλεί το θάνατο 3 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 40. Σοβαρές καταστροφές σε κτίρια.
  • Το 1937 είχαμε πολύνεκρη κακοκαιρία στη Β. Κρήτη με 16 θύματα και σοβαρές ζημιές.
  • Το 2006 είχαμε και πάλι πλημμύρες στη Κρήτη.
  • Το 2010 υπήρξαν ισχυρές βροχές σε Χίο και Ικαρία με αποτέλεσμα τον πνιγμό δύο ανθρώπων και σημαντικές καταστροφές

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα