Ουκρανία: 11 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τους βομβαρδισμούς – “Πράξη απόγνωσης του Πούτιν” λέει το Κίεβο

Ουκρανία: 11 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τους βομβαρδισμούς – “Πράξη απόγνωσης του Πούτιν” λέει το Κίεβο
Βομβαρδισμοί στο Κίεβο AP

Τουλάχιστον 11 νεκρούς άφησαν πίσω τους οι βομβαρδισμοί που σημειώθηκαν στο Κίεβο, σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό. Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ κάνει λόγο για "πράξη απόγνωσης του Πούτιν". Συστήματα αεράμυνας στέλνει η Γερμανία.

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 64 τραυματίστηκαν στις μαζικές επιθέσεις που εξαπέλυσε η Ρωσία στην Ουκρανία σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε η ουκρανική αστυνομία.

“Μέχρι τώρα, δέκα άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περίπου 60 έχουν τραυματιστεί σε όλη τη χώρα έπειτα από ρωσικά πυρά”, ανέφερε η ουκρανική αστυνομία στο Facebook, διευκρινίζοντας πως αστυνομικοί, ερευνητές και εγκληματολόγοι συγκεντρώνουν “αποδείξεις των ρωσικών θηριωδιών”. Αργότερα ένας ακόμη άνθρωπος προστέθηκε στην τραγική λίστα.

Οι σειρήνες προειδοποίησης αεροπορικού βομβαρδισμού ήχησαν εκ νέου, όπως μεταδίδει το Reuters, τη στιγμή που κάτοικοι και ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα για ενδεχόμενη επίθεση.

Ένα κτίριο που στεγάζει γραφεία γερμανικού προξενείου στο Κίεβο επλήγη κατά τη διάρκεια ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων, ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Βομβαρδισμοί στο Κίεβο AP

Κανένα μέλος του προσωπικού δεν βρισκόταν μέσα στο κτίριο τη στιγμή της επίθεσης, καθώς οι εργασίες στο γραφείο αυτό της γερμανικής πρεσβείας για έκδοση βίζας έχουν διακοπεί εδώ και αρκετούς μήνες, είπε ένας εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας τόνισε ότι η Γερμανία αναμένει να παραδώσει πολύ σύντομα ένα σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στην Ουκρανία και να παραδώσει άλλα τρία μέσα στο επόμενο έτος, χωρίς να δώσει ακριβή χρονοδιαγράμματα.

Κουλέμπα: “Πράξη απόγνωσης του Πούτιν οι βομβαρδισμοί”

Ο Πούτιν βομβαρδίζει μαζικά την Ουκρανία όντας σε απόγνωση για να προσπαθήσει να αλλάξει την πορεία του πολέμου έπειτα από μια σειρά συνεχόμενων ηττών, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας.

“Ο Πούτιν είναι απελπισμένος λόγω των ηττών στο πεδίο της μάχης και χρησιμοποιεί την τρομοκρατία των πυραύλων για να προσπαθήσει να αλλάξει τον ρυθμό του πολέμου προς όφελός του”, ανέφερε με tweet του ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

Η Γερμανία στέλνει συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία

Η Γερμανία θα παραδώσει το πρώτο από τα τέσσερα συστήματα αεράμυνας IRIS-T SLM στην Ουκρανία εντός των ημερών, δήλωσε η υπουργός Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ.

“Η ανανεωμένη πυραυλική βολή στο Κίεβο και σε πολλές άλλες πόλεις δείχνει πόσο σημαντικό είναι να εφοδιαστεί γρήγορα η Ουκρανία με συστήματα αεράμυνας. Οι επιθέσεις της Ρωσίας με πυραύλους και drones τρομοκρατούν ιδιαίτερα τον άμαχο πληθυσμό. Γι’ αυτό τώρα παρέχουμε υποστήριξη ειδικά με όπλα αεράμυνας”, ανέφερε σε δήλωσή του Λάμπρεχτ.

Βομβαρδισμοί στο Κίεβο AP

Το ΝΑΤΟ “θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον γενναίο ουκρανικό λαό για όσο χρόνο χρειασθεί”

Το ΝΑΤΟ καταδικάζει τις επιθέσεις της Ρωσίας κατά μη στρατιωτικών στόχων στην Ουκρανία, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

“Μίλησα με τον υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα και καταδίκασα τις φρικιαστικές και αδιάκριτες επιθέσεις κατά μη στρατιωτικής υποδομής στην Ουκρανία”, δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ μέσω του Twitter.

Βομβαρδισμοί στο Κίεβο AP

“Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον γενναίο ουκρανικό λαό για να αντιμετωπίσει την επίθεση του Κρεμλίνου για όσο χρόνο χρειασθεί”.

Ο Ερυθρός Σταυρός σταματά προσωρινά για λόγους ασφαλείας τις επιχειρήσεις του στην Ουκρανία

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού σταμάτησε προσωρινά την εργασία της στην Ουκρανία για λόγους ασφαλείας, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος στο Reuters, μετά την εκτόξευση πυραύλων από τη Ρωσία σε ουκρανικές πόλεις.

“Για λόγους ασφαλείας, οι ομάδες μας έχουν σταματήσει σήμερα τις επιχειρήσεις”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του οργανισμού σε απάντηση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ερώτηση του Reuters.

Το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων δήλωσε επίσης ότι σταμάτησε τις επιχειρήσεις αρωγής εκεί μέχρι να είναι ασφαλής η επανάληψή τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα