Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη σύλληψη της Gulsen: “Η Τουρκία να σεβαστεί την ελευθερία του λόγου”

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη σύλληψη της Gulsen: “Η Τουρκία να σεβαστεί την ελευθερία του λόγου”
Gulsen YouTube

Την αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προκάλεσε η σύλληψη της Τουρκάλας τραγουδίστριας Gulsen με αφορμή ένα αστείο που έκανε για τα θρησκευτικά σχολεία τον περασμένο Απρίλη. Ανησυχία για την ελευθερία του λόγου στη χώρα.

Ανήσυχο για την ελευθερία του λόγου στην Τουρκία, εμφανίστηκε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μέσω παρέμβασής του, με αφορμή τη σύλληψη της Τουρκάλας τραγουδίστριας Gulsen.

Όπως μεταδίδει το Reuters, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε την ανησυχία των Ηνωμένων Πολιτειών για τις προσπάθειες της Τουρκίας να περιορίσουν την ελευθερία του λόγου στη χώρα.

“Καλούμε την Τουρκία να σεβαστεί και να διασφαλίσει την ελευθερία της έκφρασης”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Gulsen συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές με αφορμή ένα αστείο της τον περασμένο Απρίλιο.

Συγκεκριμένα, η τραγουδίστρια αστειεύτηκε ότι η “διαστροφή” ενός μέλους του συγκροτήματός της οφειλόταν στο γεγονός ότι είχε φοιτήσει σε θρησκευτικό σχολείο.

Παρά το γεγονός ότι τα σχόλια ήταν παλιά, έγιναν πρόσφατα viral στο διαδίκτυο, προκαλώντας επικρίσεις από συντηρητικούς κύκλους.

Οι επικριτές λένε ότι η σύλληψη είναι μια προσπάθεια του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κατοχυρώσει την υποστήριξή του ενόψει των εκλογών του επόμενου έτους.

Πριν από τη σύλληψή της, η Γκουλσέν -που θεωρείται η Μαντόνα της Τουρκίας είχε ζητήσει συγγνώμη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είχε υπονοήσει ότι τα λόγια της είχαν γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από εκείνους που έχουν ως στόχο την “πόλωση της κοινωνίας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα