Αναβαθμίζονται οι ιαματικές πηγές Πολιχνίτου της Λέσβου – Μισθώθηκαν στην TKC

Αναβαθμίζονται οι ιαματικές πηγές Πολιχνίτου της Λέσβου – Μισθώθηκαν στην TKC

Πενταετές πλάνο ανάπτυξης από τον νέο ενοικιαστή των θερμών πηγών του νησιού. Ποιες είναι οι λεπτομέρειες του επιχειρηματικού σχεδίου.

Μισθώθηκαν οι ιαματικές πηγές Πολιχνίτου στη Λέσβο προκειμένου να αναβαθμιστούν και να αξιοποιηθούν τουριστικά.

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου παραχώρησε για 25 χρόνια τις πηγές στον όμιλο Κούσκου και συγκεκριμένα στην κατασκευαστική εταιρεία TKC AE Κατασκευών Μελετών, η οποία και θα υλοποιήσει 5ετές επενδυτικό πλάνο. Η πρώτη φάση του έργου ολοκληρώνεται την προσεχή άνοιξη όπου θα τεθούν σε λειτουργία οι πηγές που συγκαταλέγονται στις θερμότερες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο, εντός του συγκεκριμένου θερμαλιστικού Γεωπάρκου έκτασης 105 στρ., η TKC θα αναπτύξει υπηρεσίες ευεξίας και θερμαλισμού σε συνεργασία με εξειδικευμένους παρόχους υπηρεσιών Ιαματικής και Ιαματικής ιατρικής. Στην κατεύθυνση αυτή έχουν αναπτυχθεί συνεργασίες με τους φορείς: ELITOUR, ASKLEPIEIA HEALTH CLUSTER, EUROTEL, ENSANA, APOLLO TRAVEL αλλά και πολλούς άλλους. Υπογραμμίζεται ότι το εν λόγω έργο αποτελεί το πρώτο πανελλαδικά επιχειρηματικό πλάνο ανάπτυξης δομών Ιαματικής ιατρικής και εξειδικευμένων υπηρεσιών Ιαματικού Τουρισμού και Ευεξίας, με μοντέλο συνεργασίας ιδιώτη και φορέα Δημοσίου.

Η εταιρεία TKC AE ασχολείται με κατασκευές οικιστικών και τουριστικών εγκαταστάσεων, ανάμεσα τους και η ανακατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων δυναμικότητας 100 σουιτών στη Λέσβο.

Σημειώνεται ότι οι θερμές πηγές του Πολιχνίτου που για χρόνια έμεναν αναξιοποίητες και λειτουργούσαν υποτυπωδώς, μέσα στην επόμενη πενταετία εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν έναν ισχυρό πόλο τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής με αντανάκλαση σε όλη τη Λέσβο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα