The Watcher: 5 λόγοι που δεν μας άρεσε η σειρά που όλοι αποθεώνουν

The Watcher: 5 λόγοι που δεν μας άρεσε η σειρά που όλοι αποθεώνουν
The Watcher NETFLIX

Η σειρά βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία που συγκλόνισε την Αμερική του 2014 και ακόμα παραμένει ένα άλυτο μυστήριο.

Στην κορυφή των τρεντς του Netflix βρίσκεται εδώ και αρκετές ημέρες η σειρά θρίλερ “The Watcher”, του “φανταστικού κύριου” Ράιαν Μέρφι, που είναι υπεύθυνος για πολλές τρομακτικές ιστορίες (Ratched, American Horror Story) οι οποίες έχουν πετύχει τον σκοπό τους. Αυτή τη φορά, όμως, κάτι λείπει.

Η σειρά βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία που συγκλόνισε την Αμερική του 2014 και ακόμα παραμένει ένα άλυτο μυστήριο. Το 2018, διαβάζοντας αυτή την ιστορία σε αφιέρωμα του New York Magazine ο Μέρφι αποφάσισε να την μεταφέρει στην οθόνη. Η σειρά του Netflix ακολουθεί βήμα βήμα την πραγματική ιστορία και όπως πολλοί λένε το κάνει με σχετική πιστότητα.

Η υπόθεση του The Watcher

H Νόρα (Ναόμι Γουότς) και ο Ντιν Μπράνοκ (Μπόμπι Καναβάλε) βρίσκουν επιτέλους το σπίτι των ονείρων τους και μετακομίζουν εκεί με την κόρη και τον γιο τους, για να ζήσουν μία ήσυχη και ασφαλή ζωή στα προάστια του Νιου Τζέρσεϊ. Το σπίτι τους όμως, όσο υπέροχο κι αν μοιάζει κουβαλάει και έναν κρυφό “παρατηρητή”. Είναι θα λέγαμε “στοιχειωμένο” με ένα πολύ περίεργο τρόπο. Δεν έχει φαντάσματα, αλλά κάποιος το παρακολουθεί.

Λίγες μέρες μετά την εγκατάστασή τους αρχίζουν να λαμβάνουν γράμματα που περιέχουν απειλητικές φράσεις από τον “Watcher”, που θέλει “νέο αίμα” (ή κάτι τέτοιο θριλερικό). Η κατάσταση και οι παράξενοι γείτονες “τρελαίνουν” την οικογένεια, που κάνει ό,τι μπορεί για να φτάσει στην αλήθεια. Το δίλημμα του ζευγαριού είναι φανερό. Να μεταπουλήσει το σπίτι χάνοντας χρήματα ή να μείνει και να “τσακώσει” τον Watcher. Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι;

5 λόγοι που δεν βρήκαμε ουσία στο The Watcher

Είδαμε κι εμείς back to back τα 7 επεισόδια της σειράς “The Watcher”, που όλοι περιέγραφαν ως “θρίλερ υψηλών απαιτήσεων” και ιδού οι 5 λόγοι που κάτι μας “κλώτσησε”. Ακολουθεί spoiler material.

Φόβος με το σταγονόμετρο

Ένας από τους βασικούς λόγους που διαλέξαμε να δούμε τη σειρά είναι για να τρομάξουμε. Εις μάτην. Το τρέιλερ (με το υπέροχο τραγούδι της Ολίβια Νιούτον-Τζον που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή) είναι πιο τρομακτικό από τη σειρά! Η εν λόγω σπιταρόνα στα ήρεμα προάστια δεν μας έπεισε για… άντρο ακολασίας του κακού. Ούτε το περίφημο αναβατόριο μέσα στον τοίχο δεν μας έκανε να νιώσουμε απειλή. Κάπου εκεί ακούσαμε τη φωνή του Watcher να διαβάζει τα περίφημα γράμματα. Καμία ιδιαίτερη ανατριχίλα. Μια στοά που βρέθηκε στο υπόγειο (σε 100 ταινίες θρίλερ έχουμε δει κάτι παρόμοιο) και το κυνηγητό στο σκοτάδι ήταν elementary. Σκηνοθέτες δεν είμαστε, αλλά προσμονή για το επόμενο επεισόδιο δεν “χτίστηκε”. Όσο για τη γυναίκα φάντασμα/νεκρή με κοτσίδες και φόρεμα με κεράσια (ή φράουλες) που ξάπλωσε δίπλα στον κοιμισμένο πρωταγωνιστή… το αφήνουμε ασχολίαστο! Δες καλύτερα το Witcher, μπορεί να φοβηθείς πιο πολύ.

Οι σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας είναι ακατάληπτες

Οι χαρακτήρες είναι τόσο ρηχοί στη σκιαγράφησή τους που μοιάζουν “φτερά στον άνεμο”. Φτάνουν και οι ίδιοι να υποπτεύονται ότι τα μέλη της οικογένειάς τους είναι ο… Watcher. Σε ένα δέκατο δευτερολέπτου χάνεται η εμπιστοσύνη, και η λογική! Στο σενάριο ίσως φαίνεται creepy και συναρπαστικό, αλλά στην οθόνη είναι απλώς αφελές. Νιώθεις ότι διαρκώς όλοι παίρνουν τις λάθος αποφάσεις… χωρίς κανέναν λόγο.

The Watcher ERIC LIEBOWITZ/NETFLIX

Παράλληλες ιστορίες χωρίς νόημα

Ξαφνικά – ενώ το θέμα μας είναι ο Watcher – η έφηβη κόρη της οικογένειας ποστάρει στα σόσιαλ ένα βίντεο για να κατηγορήσει τον πατέρα της που δεν της επιτρέπει, ανήλικη γαρ, να έχει σχέση με… αφροαμερικανό. Αστυνομία φαιδρή, γειτονιά ufo. Και κάπου εκεί, στο σπίτι – που έχει γίνει κέντρο διερχομένων – εμφανίζεται ένας πατέρας που μάλλον έχει σκοτώσει όλη του την οικογένεια γιατί είναι θρησκόληπτος και του το είπε ο Watcher(;) Αλλά τελικά δεν ήταν αυτός. Και αν σε κάποιες σκηνές υποτίθεται ότι υπάρχει μια λεπτή ειρωνεία για τις σύγχρονες ανθρώπινες σχέσεις και για την αμερικανική κοινωνία, για τη διαχείριση θεμάτων παρακολούθησης και αυτοεικόνας… ήταν μάλλον αποτυχημένη γιατί αλήθεια δεν προβληματιστήκαμε.

Όλοι ένοχοι και κανένας ένοχος

Κάτι συμβαίνει πίσω από τους θάμνους, που όμως δεν δικαιώνεται. Και όλοι μπορεί να το έκαναν, γιατί έχουν το βλέμμα του παρανοϊκού δολοφόνου με το πριόνι, αλλά κανένας δεν το έκανε. Κι αυτό ακούγεται πολύ ωραίο σεναριακά, όμως οι χαρακτήρες καταλήγουν να μοιάζουν με καρικατούρες, που ζουν παγιδευμένες σε ένα ενδιάμεσο σύμπαν… ούτε γέλιο μπορούν να προκαλέσουν, ούτε φόβο. Άρα τι μένει; Μένουν οι κοτσίδες της (εξαιρετικής κατά τα άλλα) Μία Φάροου.

Το τέλος για να … κλαις

Αφού το σενάριο μας “εμπαίζει” αποκαλύπτοντας έναν/μία Watcher που δεν είναι Watcher φτάνουμε στο φινάλε για να μείνουμε ξεκρέμαστοι. Στην αυλαία καταλαβαίνουμε αυτό που θα είχαμε καταλάβει από την πρώτη στιγμή, αν είχαμε ασχοληθεί λιγάκι με την αληθινή ιστορία πίσω από τη σειρά του Netflix. Ένοχος δεν υπάρχει. Δεν έχει βρεθεί ποτέ αυτός που έστελνε τα γράμματα. Επτά ολόκληρα επεισόδια για να φτάσουμε σε ένα παχύ zero. Ούτε καν ένα hint να μας διχάσει, μια ανατροπή, μια υπόνοια, ένα κλείσιμο του ματιού! Το ζευγάρι τρομοκρατημένο συνεχίζει τη ζωή του σε άλλη πόλη παρακολουθώντας λαθραία το σπίτι, που το παρακολουθεί ο Watcher, ενώ όλοι παρακολουθούν όλους … και ο αλγόριθμος του Netflix παρακολoυθεί εμάς και δυστυχώς θα μας προτείνει κι άλλη τέτοια σειρά.

Συμπέρασμα για το The Watcher

“Χρόνος πεταμένος” είναι η φράση που συνοψίζει την υπόθεση Watcher. Στα θετικά της πάντως οι εξαιρετικές ερμηνείες όλων των ηθοποιών, που κρατούν σαν “κόλλα” την υπόθεση δεμένη, γιατί αλλιώς δεν θα υπήρχε καν λόγος ύπαρξης της σειράς. Η φυσικότητα της Ναόμι Γουότς είναι μία σταγόνα όασης στον ωκεανό, την οποία όμως είδες σήμερα και θα ξεχάσεις μέχρι την 28η Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα