Καιρός: Σχεδόν αίθριος με υψηλές θερμοκρασίας

Καιρός: Σχεδόν αίθριος με υψηλές θερμοκρασίας
Ηλιοφάνεια eurokinissi

Ανεβαίνει η θερμοκρασία μέχρι τα μέσα της εβδομάδος. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με λίγες μόνο νεφώσεις κατά περιόδους -Ομίχλες το πρωί στα δυτικά και βόρεια
  • Η θερμοκρασία σε υψηλές τιμές έως την Τετάρτη . Από την Πέμπτη και μετά πτώση από τα βόρεια
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σήμερα Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και πιθανώς να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενισχυόμενοι στα νοτιοανατολικά μετά το μεσημέρι.


Η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά και θα διατηρηθεί υψηλή για την εποχή. Θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

ΤΡΙΤΗ 25-10-2022

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει τους 24 με 26 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 28 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26-10-2022

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στα πελάγη έως 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ 27-10-2022

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών από τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπεται αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου


ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 24 και 26 βαθμών Κελσίου

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα