Ιράν: Αναφορές για συλλήψεις μαθητών σε σχολεία από δυνάμεις ασφαλείας

Ιράν: Αναφορές για συλλήψεις μαθητών σε σχολεία από δυνάμεις ασφαλείας
Διαδήλωση στο Ιράν 2022 ap

Μετά την απόφαση για κλείσιμο σχολικών ιδρυμάτων, αναφορές στα social media κάνουν λόγο για συλλήψεις μαθητών από τις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας, μέσα σε σχολεία. Ακτιβιστές χάκαραν ειδησεογραφικό κανάλι, με μηνύματα υπέρ των διαδηλωτών.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στο Ιράν, για τέταρτη εβδομάδα, στον απόηχο του θανάτου της 22χρονης Μαχσά Αμινί.

Αμείωτη συνεχίζεται και η βίαιη αντιμετώπιση των διαδηλωτών από τις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας, με την τελευταία αναφορά οργάνωσης υπέρω των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να κάνει λόγο για τουλάχιστον 185 νεκρούς, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά.

Σύμφωνα με τον Guardian, τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορεί η είδηση ότι Ιρανοί μαθητές συνελήφθησαν μέσα σε σχολικούς χώρους από δυνάμεις ασφαλείας της χώρας, αφού πρώτα έκλεισαν όλα τα σχολεία και τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο ιρανικό Κουρδιστάν.

Βίντεο που κάνουν το γύρω του διαδικτύου αποτυπώνουν την οργή αμέτρητων πολιτών στο Ιράν, που συνεχίζουν τις διαδηλώσεις, ενώ ηχηρό είναι το παρών που δίνουν και εκατοντάδες κορίτσια, παρά την άμετρη βία των δυνάμεων ασφαλείας και τα πραγματικά πυρά που φέρεται να έχουν δεχθεί από την έναρξη των διαδηλώσεων.

Από την πλευρά της η Τεχεράνη αρνείται τη χρήση πραγματικών πυρομαχικών, με τις αρχές να περιγράφουν τις διαμαρτυρίες ως ένα σχέδιο των εχθρών του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, κατηγορώντας μεταξύ άλλων και ένοπλους αντιφρονούντες για το ξέσπασμα των βίαιων επεισοδίων, από τα οποία έχει αναφερθεί ότι έχουν χάσει τη ζωή τους, τουλάχιστον 20 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Ιράν και μαντίλα: Μια σύντομη ιστορία

Χάκαραν ειδησεογραφικό κανάλι του Ιράν

Το Σάββατο, το κεντρικό ειδησεογραφικό κανάλι του Ιράν παραβιάστηκε για λίγο και διακόπηκε με εικόνες και μηνύματα προς υποστήριξη των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων. Τα πλάνα του ανώτατου ηγέτη, Αλί Χαμενεΐ, σε συνάντησή του με κρατικούς αξιωματούχους, αντικαταστάθηκαν από εικόνες διαδηλωτών που έχουν πεθάνει.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής μεταδόθηκε επίσης μια εικόνα που δείχνει τον Χαμενεΐ στο στόχαστρο και στις φλόγες, για την οποία την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα χάκτιβιστών Edalat-e Ali. Οι εικόνες συνοδεύονταν από τη φράση “Ενταχθείτε και σηκωθείτε”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα