Jack Dorsey: Ο ιδρυτής του Twitter μετάνιωσε που η πλατφόρμα έγινε εταιρεία

Jack Dorsey: Ο ιδρυτής του Twitter μετάνιωσε που η πλατφόρμα έγινε εταιρεία
Ο ιδρυτής του Twitter, Jack Dorsey AP

Η δομή και η λειτουργία του Twitter φαίνεται πως δεν αρέσουν πια στον πρώην CEO της πλατφόρμας, ο οποίος παραδέχτηκε πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ανήκει σε κράτος ή εταιρεία.

Τη λύπη του για το γεγονός ότι το Twitter έγινε τελικά εταιρεία, εξέφρασε μέσω Twitter ο ιδρυτής και πρώην πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, Jack Dorsey.

Σε ανοιχτό διάλογο με χρήστες του Twitter και μετά από ερώτηση για το αν τα πράγματα εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε, ο Dorsey εξέφρασε το μεγάλο του παράπονο, το οποίο αποτελεί και το σοβαρότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή:

“Το μεγαλύτερο ζήτημα και η μεγαλύτερη λύπη μου είναι ότι έγινε εταιρεία“, έγραψε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία, ρωτήθηκε σχετικά με τη δομή με την οποία θα επιθυμούσε να λειτουργεί το Twitter, δηλαδή αν θα μπορούσε να χρηματοδοτείται και να διοικείται από το κράτος, πράγμα που θα μπορούσε βέβαια να έχει κινδύνους γύρω από τον έλεγχο που θα ασκούσε στους χρήστες, ή να έχει τη μορφή ΜΚΟ, γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα για την οικονομική του βιωσιμότητα.

Στη συγκεκριμένη ερώτηση, ο ίδιος είπε πως θα έπρεπε να ακολουθεί “ένα πρωτόκολλο” και να μην ανήκει σε κράτος ή άλλη εταιρεία, πράγμα που “γίνεται ξεκάθαρο μέρα με τη μέρα”.

Τόνισε μάλιστα πως θα έπρεπε να λειτουργεί με τη μορφή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χωρίς να ελέγχεται από έναν κεντρικό φορέα και τα άτομα να χρησιμοποιούν διαφορετικούς παρόχους email επικοινωνώντας μεταξύ τους.

Ο Dorsey πρόκειται να λάβει 978 εκατομμύρια δολάρια εάν ολοκληρωθεί η συμφωνία για τον δισεκατομμυριούχο Elon Musk, τον οποίο η εταιρεία έχει μηνύσει επειδή προσπάθησε να αποσύρει την προσφορά του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα