Πρίγκιπας Χάρι: Και όμως! Δεν είναι αυτό το πραγματικό του όνομα- Γιατί τον φωνάζουν έτσι

Πρίγκιπας Χάρι: Και όμως! Δεν είναι αυτό το πραγματικό του όνομα- Γιατί τον φωνάζουν έτσι
Ο πρίγκιπας Χάρι Kirsty Wigglesworth, File/AP Photo

Ο πρίγκιπας Χάρι, η σύζυγός του και δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ, η Κέιτ Μίντλετον είναι μόνο μερικοί από τους γαλαζοαίματους που δεν χρησιμοποιούν τα αληθινά τους ονόματα.

Όπως οι απλοί άνθρωποι έτσι και οι γαλαζοαίματοι της Μεγάλης Βρετανίας διαθέτουν ψευδώνυμα τα οποία ενίοτε υιοθετούν στην καθημερινότητά τους, αφήνοντας στην άκρη τα αληθινά τους ονόματα.

Και μπορεί ορισμένα από αυτά τα ψευδώνυμα να παραμένουν ιδιωτικά και άλλα να έχουν μεταμορφωθεί στη δημόσια προσωπικότητά τους, ωστόσο δεν γνωρίζουν όλοι ποιά είναι τα αληθινά ονόματα των αγαπημένων τους royalties, όπως για παράδειγμα του πρίγκιπα Χάρι ή της Μέγκαν Μαρκλ και της νέας πριγκίπισσας της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον.

Το πραγματικό όνομα του πρίγκιπα Χάρι, σύμφωνα με το πιστοποιητικό γέννησής του είναι Χένρι, με το πλήρες όνομά του να είναι Henry Charles Albert David.

Όταν γεννήθηκε ο Χάρι, ανακοινώθηκε πως το όνομά του ήταν Χένρι και ότι θα τον αποκαλούσαν Χάρι μόνο τα μέλη της οικογένειάς του και όσοι βρίσκονταν στον στενό του κύκλο. Με την πάροδο όμως των χρόνων, άρχισε να αναφέρεται όλο και συχνότερα Χάρι και μόλις το παλάτι του Κένσινγκτον αναφερόταν σε εκείνον με το ίδιο όνομα, έδωσε το ελεύθερο και στον Τύπο να κάνει το ίδιο.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το FOX, κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με τους νικητές των βραβείων WellChild νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Χάρι συνάντησε ένα μικρό αγόρι που ονομαζόταν Χένρι και του είπε: “Το όνομά μου είναι επίσης Χένρι, αλλά όλοι με φωνάζουν Χάρι. Δεν έχω ιδέα γιατί.”

Ωστόσο, η χρήση του Χάρι ως παρατσούκλι για το όνομα Χένρι ήταν δημοφιλής από τη μεσαιωνική Αγγλία, αφού το γαλλικό όνομα έγινε δημοφιλές στη χώρα. Ο βασιλιάς Ερρίκος VIII ήταν ένας από τους πιο γνωστούς Ερρίκους από το παρελθόν και έτσι πέρασε μέσω του Χάρι στους φίλους και την οικογένειά του.

Αντίστοιχη περίπτωση αποτελεί και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Ρέιτσελ.

Οι φωτογραφίες της επετηρίδας της Μαρκλ υποδηλώνουν ότι σταμάτησε να χρησιμοποιεί το όνομα Ρέιτσελ όσο ακόμα βρισκόταν στο σχολείο, αποφασίζοντας να κάνει χρήση του μεσαίου ονόματός της που ήταν το Μέγκαν. Ωστόσο, δεν είναι σαφές γιατί έκανε αυτή την αλλαγή, καθώς δεν έχει μιλήσει ποτέ δημόσια για την απόφασή της αυτή.

Όμως και η Κέιτ Μίντλετον, η νέα πριγκίπισσα της Ουαλίας χρησιμοποιεί το ψευδώνυμό της στην καθημερινότητά της, ενώ το πραγματικό της όνομα είναι Catherine Elizabeth Middleton. Ενώ ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα την αναφέρουν μερικές φορές ως Αικατερίνη, η Κέιτ χρησιμοποιεί το παρατσούκλι της πριν γνωρίσει τον πρίγκιπα, ενώ αναφέρεται ως Κέιτ από τα μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα