Καιρός: Έως και 35 βαθμούς η θερμοκρασία την Κυριακή

Καιρός: Έως και 35 βαθμούς η θερμοκρασία την Κυριακή
Αυξημένες θερμοκρασίες στην Αττική Eurokinissi

Τοπικές μπόρες στα βορειοανατολικά, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές βελτιωμένος καιρός με μέτριους ανέμους και θερμοκρασίες έως και 35 βαθμούς. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγες μπόρες στα βορειοανατολικά και στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός
  • Η θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά επίπεδα τοπικά στους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 4-5 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Κυριακή στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και από το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια όπου θα φτάσει τους 29 με 31, στην υπόλοιπη χώρα τους 31 με 34 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και από το βράδυ πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 11/9/1990 υπήρξαν τέσσερις νεκροί στα Καλάβρυτα (στο χωριό Λιβάρτσι) από υπερχείλιση χειμάρρου.
  • Το 2002 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στο Τατόι.
  • Το 2010 παρατηρήθηκαν υδροσίφωνες στην Ελαφόνησο και είχαμε πάνω από 80 χιλιοστά βροχής στη Μακρινίτσα Πηλίου.
  • Το 2014 είχαμε πλημμύρες στην Κεφαλονιά

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα