Καιρός: Αστάθεια από την Κυριακή – Έως τους 33 βαθμούς η θερμοκρασία

Καιρός: Αστάθεια από την Κυριακή – Έως τους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Βροχές στην Αθήνα Eurokinissi

Βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές ο καιρός το Σάββατο, επανέρχεται η αστάθεια από το απόγευμα της Κυριακής. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία στους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά με πτώση από Δευτέρα
  • Άσατος καιρός από την Κυριακή το απόγευμα και τη Δευτέρα στα ηπειρωτικά
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5-6 μποφόρ με ενίσχυση από την Κυριακή και μετά στα 6-7 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα, Σάββατο στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες,το βόρειο Αιγαίο και τη Θράκη προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 29 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στη νησιωτική χώρα τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 04-09-22

Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Τη νύχτα τα φαινόμενα στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, ενώ από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και από το απόγευμα στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 05-09-22

Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες προβλέπεται άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Από το βράδυ βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

ΤΡΙΤΗ 06-09-22

Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και τη βόρεια Κρήτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 07-09-22

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις την Τετάρτη στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 27 με 30 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με αστάθεια την Κυριακή και Δευτέρα . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα