Ο Άγγελος Χατζάς μάς βυθίζει στον υπόγειο και ερωτικό τρόπο του “Δόκτωρ Γκλας”

Ο Άγγελος Χατζάς μάς βυθίζει στον υπόγειο και ερωτικό τρόπο του “Δόκτωρ Γκλας”

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης της παράστασης "Δόκτωρ Γκλας" που ανεβαίνει στο θέατρο Φούρνος, μίλησε στο NEWS 24/7 για το έργο και την θέση του στην εποχή μας

Το έργο “Δόκτωρ Γκλας” του Γιάλμαρ Σέντρμπεργκ ανεβάζει η Εταιρία Θεάτρου “Νεάπολις” στο Θέατρο Φούρνος. Είναι η δεύτερη φορά που, το γραμμένο στις αρχές του 20ου αιώνα έργο, ανεβαίνει στην χώρα μας, η πρώτη μόλις το 2020.

Για ένα έργο “πολύ ιδιαίτερο‘, ξεκινώντας από την γραφή του, κάνει λόγο ο σκηνοθέτης και ηθοποιός, Άγγελος Χατζάς, που έχει κάνει και την διασκευή του έργου, μιλώντας στο NEWS 24/7.

Σε πρώτο πρόσωπο ο Γκλας σε βάζει σιγά σιγά στον κόσμο του, με έναν υπόγειο και ερωτικό τρόπο, για να ακολουθήσεις τη δράση του μέσα στην ιστορία. Στο κέντρο έχουμε τη δύναμη της ερωτικής επιθυμίας και την επίδραση της στις ζωές των τεσσάρων βασικών ηρώων, ενώ αγγίζει παράλληλα πολλά κοινωνικά θέματα τρομακτικά επίκαιρα“.

“Έχουμε από τη μια την ιδιορυθμια του Γκλας με μια σχεδόν εστέτ στάση απέναντι στη ζωή που θα παγιδευτεί στον έρωτα καί θά φτάσει μέχρι τον φόνο.

Είναι μετά η θέση της γυναίκας. Η Χέλγκα. Η βία από τον πάστορα σύζυγό της. Ο βιασμός. Ο νεαρός εραστής της πού θα την προδώσει για να αναρριχηθεί κοινωνικά. Έιναι όλοι πολύ ευάλωτοι απέναντι στην εξουσία μιας πολύ συντηρητικής εποχής. Ταυτοχρονα, τα ψυχολογικά τοπία είναι πολύ ενδιαφέροντα. Δουλεψαμε με πολλή περιέργεια και ενθουσιασμό με την Αργυρώ Λογαρά τον Γιάννη Νικολάου και τον Βλαδίμηρο Γιαννακακο, για να αποδώσουμε αυτές τις καταστάσεις. Ο Αλέξανδρος Κομπογιωργας έφτιαξε το εικαστικό τοπίο αυτού του ζεστού καλοκαιριού στη Στοκχόλμη και ο Βασίλης Χρηστακέας τα μουσικά τοπία του μυστηρίου και της έντασης”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η εποχή διολισθαίνει σε συντηρητικές ατραπούς

“Το έργο του Σέντρμπεργκ, αν και γραμμένο πάνω από 100 χρόνια πριν, φαίνεται πως παίρνει πιο προωθημένες θέσεις, από κάποιες που προβάλλονται στην σημερινή εποχή” τονίζει ο Άγγελος Χατζάς, καταδεικνύοντας την σύνδεση του έργου με το σήμερα και, ίσως, την αναγκαιότητά του.

Και συνεχίζει “σήμερα κάνουμε πολλά βήματα πίσω σε πολλά κοινωνικά ζητήματα. Η εποχή διολισθαίνει σε συντηρητικές ατραπούς και ο Γκλας αποκτά μια επιπλέον αξία για αυτόν το λόγο. Ακομη και σε ειδικά θέματα, όπως οι αμβλώσεις ή η ευθανασία, οι θέσεις του είναι πιο προωθημένες από τίς σημερινές”.

Το “ΔΟΚΤΩΡ ΓΚΛΑΣ”, ανεβαίνει στο Θέατρο “Φούρνος”(Μαυρομιχάλη 168), κάθε Δευτέρα και Τρίτη, έως τις 29 Νοεμβρίου.

Συντελεστές

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΑΤΣΗ/ΔΙΑΣΚΕΥΗ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΤΖΑΣ/ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ – ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/ΚΟΜΠΟΓΙΩΡΓΑΣ/ΜΟΥΣΙΚΗ – ΗΧΗΤΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΣΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΗΣΤΑΚΕΑΣ/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΟΤΟΝΑΚΗΣ

ΠΑΙΖΟΥΝ: ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ, ΑΡΓΥΡΩ ΛΟΓΑΡΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΤΖΑΣ

Info

Hμέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα: 21.00, Τρίτη: 21.00/Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 20 λεπτά, χωρίς διάλειμμα/Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 12 ευρώ, Άνεργοι – ΑΜΕΑ – Φοιτητικό-Μαθητικό – Ατέλειες: 8 ευρώ/Προπώληση:VIVA.gr/Πληροφορίες:2106460748

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα