ΕΥΠ: Η κυβέρνηση επιμένει στο απόρρητο και βλέπει “σχέδια ανωμαλίας”

ΕΥΠ: Η κυβέρνηση επιμένει στο απόρρητο και βλέπει “σχέδια ανωμαλίας”
ΕΥΠ Eurokinissi

Για παραβίαση της νομιμότητας με τη διαρροή της ακρόασης Δεμίρη στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κατηγορεί την αντιπολίτευση το Μαξίμου.

Το επιχείρημα ότι εφόσον η συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ήταν απόρρητη, δεν μπορούν να διαψευσθούν οι πληροφορίες πως ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα, προβάλλει η κυβέρνηση, κατηγορώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης για αντιδημοκρατική και αντιθεσμική συμπεριφορά και κάνοντας λόγο για “σχέδια ανωμαλίας”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολίασε ειδικότερα ότι: “Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αναδείχθηκε περίτρανα η υποκρισία, αλλά και η βαθιά περιφρόνηση κάποιων προς τους θεσμούς της ελληνικής δημοκρατίας.”

Ανέφερε πως: “Η Βουλή, μέσω προβλεπόμενων θεσμικών διαδικασιών ανέλαβε, πέραν της Δικαιοσύνης, ένα πολύ σοβαρό κομμάτι του ελέγχου της υπόθεσης. Βάσει του Κανονισμού της Βουλής οι συζητήσεις για την ΕΥΠ είναι απόρρητες και όσοι λαμβάνουν μέρος σε αυτές, δεσμεύονται να τηρούν το απόρρητο και μετά τη λήξη της θητείας τους.”

Ο κ. Οικονόμου συνέχισε: “Παρά ταύτα, όπως γνωστοποίησε επισήμως ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Τασούλας, διαπιστώθηκε ότι η χθεσινή συνεδρίαση, παρά τον αυστηρά απόρρητο χαρακτήρα της, μεταδιδόταν, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της επιλεκτικά σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης με αποτέλεσμα να παραβιασθεί το απόρρητό της, δίνοντας την εντύπωση πως η επίκληση των θεσμικών διαδικασιών είναι εντελώς προσχηματική και το μόνο που ενδιαφέρει τελικά είναι η αναπάντητη, άρα και ανεξέλεγκτη, δημοσιότητα, λόγω ακριβώς και του γεγονότος ότι οι υπεύθυνοι και επώνυμοι θεσμικοί φορείς αδυνατούν να απαντούν, χωρίς να διαπράξουν αδίκημα.”

Υποστήριξε επιπλέον ότι: “Οι επιλεκτικές διαρροές σε φιλικά προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση, Μέσα Ενημέρωσης, δημιουργούν ένα δόλιο αφήγημα, το οποίο δεν μπορεί να απαντηθεί επί της ουσίας από όποιον σέβεται τους θεσμούς της Δημοκρατίας, καθώς κάτι τέτοιο αντιβαίνει στις νόμιμες διαδικασίες.

Φαίνεται ότι κάποιοι, που παριστάνουν τους θεματοφύλακες της Δημοκρατίας και της νομιμότητας, δεν χάνουν την ευκαιρία να πλήττουν βάναυσα τους κορυφαίους θεσμούς του Πολιτεύματός μας, προκειμένου να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, να ζημιώσουν το εθνικό συμφέρον, και να αποκομίσουν πρόσκαιρα κομματικά οφέλη.”

Ο κ.Οικονόμου δήλωσε επίσης ότι: “Η Κυβέρνησή μας θα πράξει ό,τι είναι θεσμικά επιτρεπτό, ώστε να προφυλάξει τις διαδικασίες και να προστατεύσει το Πολίτευμα, αλλά και την αξιοπιστία του Κράτους μας.” Σημειωτέον ότι θεωρητικά ο Πρόεδρος της Βουλής μπορεί να καλέσει στην επιτροπή Δεοντολογίας τους βουλευτές μέλη της επιτροπής. Ωστόσο αυτό θα άνοιγε ένα νέο κύκλο αντιπαράθεσης.

“Όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για να μάθει τι πραγματικά συνέβη, για να δει την σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης του κ. Ανδρουλάκη οφείλει πρώτα και πάνω από όλα να θωρακίσει και να περιφρουρήσει τις διαδικασίες και τους θεσμούς. Όσοι δεν το πράξουν, προφανώς δεν ενδιαφέρονται για την αλήθεια και τους θεσμούς. Η Κυβέρνηση, με αίσθημα ευθύνης, είναι αποφασισμένη να αντισταθεί και να ματαιώσει τα σχέδια ανωμαλίας που απεργάζονται διάφοροι”, δήλωσε επίσης ο κ.Οικονόμου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα