Κακοκαιρία: Το πρωί θα συνεχιστούν οι έρευνες για την αγνοούμενη στην Κρήτη – Σε επιφυλακή τα Δωδεκάνησα

Κακοκαιρία: Το πρωί θα συνεχιστούν οι έρευνες για την αγνοούμενη στην Κρήτη – Σε επιφυλακή τα Δωδεκάνησα
Κακοκαιρία στην Κρήτη INTIME NEWS

Σταμάτησαν λόγω σκότους οι έρευνες για την 45χρονη που αγνοείται στην Αγία Πελαγία. Η Κρήτη μετράει τις πληγές από το "χτύπημα" της κακοκαιρίας με τις εικόνες να προκαλούν σοκ. "Συναγερμός" έχει σημάνει σε νησιά των Δωδεκανήσων για ακραία φαινόμενα.

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη της 45χρονης γυναίκας τα ίχνη της οποίας χάθηκαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου (15/10), στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, στην διάρκεια της κακοκαιρίας, από την οποία η  Κρήτη θρηνεί ήδη έναν νεκρό. Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα επέβαινε στο ίδιο όχημα με τον άτυχο άνδρα.

Οι έρευνες των δυτών σταμάτησαν λόγω του σκότους και των πολλών φερτών υλικών που υπάρχουν στην θαλάσσια περιοχή, και θα συνεχιστούν με τον πρώτο φως της ημέρας, την Κυριακή (16/10), όπως αναφέρει το cretalive.gr.

Κακοκαιρία στην Κρήτη INTIME NEWS

Κακοκαιρία στην Κρήτη cretalive.gr

Κακοκαιρία στην Κρήτη cretalive.gr

 

Eπιστρατεύτηκαν δύτες από Ηράκλειο και Ρέθυμνο, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις έρευνες το πρωί θα συμμετάσχουν και από την Ομάδα Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού.

Κακοκαιρία στην Κρήτη INTIME NEWS

 

Υπενθυμίζεται ότι τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν κυρίως στις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου Κρήτης και είναι χαρακτηριστικό ότι το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 453 κλήσεις μέσα σε μία ώρα.

Κακοκαιρία στην Κρήτη INTIME NEWS

Κακοκαιρία στην Κρήτη cretalive.gr

 

Με την συνδρομή της πυροσβεστικής σώες απεγκλωβίστηκαν δύο γυναίκες στην περιοχή της Λυγαριάς. Ακόμη, σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν από πυροσβεστικές δυνάμεις 30 άτομα σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηρακλείου και Λασιθίου, εκ των οποίων 9 από τον αρχαιολογικό χώρο της Σητείας μεταξύ τους και 2 παιδιά.

Κακοκαιρία στην Κρήτη cretalive.gr

Εν τω μεταξύ, την Κυριακή θα μεταβεί στην Κρήτη κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο.

Προειδοποιήσεις σε νησιά των Δωδεκανήσων

Μετά την Κρήτη, ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα.

Το απόγευμα του Σαββάτου (15/10) οι κάτοικοι της Καρπάθου, της Κάσου, της Ρόδου, της Χάλκης και του Καστελόριζου έλαβαν μήνυμα από το 112 με προειδοποίηση για πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο στην περιοχή τους και καλώντας τους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Στη Ρόδο πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη για την κακοκαιρία και τον συντονισμό όλων των φορέων του νησιού. Ο κ. Καμπουράκης έδωσε σαφείς εντολές και κατευθύνσεις προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για συντονισμό και άμεση κινητοποίηση με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αναγκών που τυχόν παρουσιαστούν.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του δημάρχου, των χωρικών αντιδημάρχων, καθώς επίσης των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, από τους οποίους ο κ. Καμπουράκης ζήτησε να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή και να μεριμνήσουν για την άμεση λήψη των αναγκαίων και προβλεπόμενων μέτρων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα