Βρες 1600 σημεία ανακύκλωσης, επισκευής και επαναχρησιμοποίησης σε 180 Δήμους με ένα απλό κλικ

Βρες 1600 σημεία ανακύκλωσης, επισκευής και επαναχρησιμοποίησης σε 180 Δήμους με ένα απλό κλικ

Με το βλέμμα στο μέλλον και όραμα «Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα» η Coca-Cola μαζί με την ΑΒ Βασιλόπουλος ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό. Μέσω της εφαρμογής Novoville και τον νέο ψηφιακό οδηγό που παρουσιάζουν η ανακύκλωση γίνεται... παιχνιδάκι.

Εκεί θα βρείτε πάνω από 1.600 σημεία ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποίησης και επισκευής σε περισσότερους από 180 Δήμους ανά την Ελλάδα, συμβάλλοντας στο όραμα για έναν κόσμο χωρίς απορρίμματα.

Αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η κυκλική οικονομία

Σε μία εποχή που δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για το συλλογικό μέλλον από την κλιματική κρίση, η οποία απειλεί όλα όσα είχαμε ως δεδομένα, τέτοιες δράσεις και πολιτικές αποτελούν μία όαση στο χάος. Γι’ αυτό κάθε επιχείρηση που σέβεται το περιβάλλον και την ανθρώπινη ύπαρξη οφείλει να προσπαθήσει να περιορίσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων της. Στόχος είναι κάθε προϊόν να σχεδιάζεται με γνώμονα την ανθεκτικότητα, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση.

Για τον λόγο αυτό η Coca-Cola μαζί με την ΑΒ Βασιλόπουλος, προκειμένου να εμπνεύσουν ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να γίνουν σύμμαχοι της «πράσινης» κουλτούρας, προσπαθούν να καταστήσουν την κυκλική οικονομία τρόπο ζωής. Για να ενθαρρύνουν ωστόσο, καθημερινές πράξεις κυκλικής οικονομίας οι δύο εταιρείες παρουσιάζουν έναν σύγχρονο ψηφιακό οδηγό μέσω της εφαρμογής Novoville.

Πώς δουλεύει ο ψηφιακός οδηγός της Novoville;

Με ένα κλικ στην αρχική σελίδα της εφαρμογής, οι πολίτες μπορούν να βρουν σημεία ανακύκλωσης, επισκευής και επαναχρησιμοποίησης στον Δήμο τους, καθώς και τα 93 κέντρα ανακύκλωσης στα καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει έναν δυναμικό χάρτη της κάθε πόλης, με σημεία ανακύκλωσης ρούχων και οχημάτων, Κέντρα Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και Κέντρα Ανακύκλωσης στα καταστήματα ΑΒ.

Όλα τα διαθέσιμα σημεία απεικονίζονται εύκολα με διαφορετικά εικονίδια, ανάλογα με το είδος του σημείου, ενώ παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες για τα ανακυκλώσιμα υλικά που δέχονται. Εκτός αυτών, προσφέρεται και υπηρεσία πλοήγησης-GPS που οδηγεί απευθείας στο κάθε σημείο.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πάνω από 1.600 σημεία ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποίησης και επισκευής σε περισσότερους από 180 Δήμους σε όλη την Ελλάδα, γεγονός που διευκολύνει τους πολίτες να υιοθετήσουν με πρακτικό τρόπο μια πιο βιώσιμη καθημερινότητα.

Σε τι βοηθάει η Novoville;

Η εφαρμογή Novoville έχει ως στόχο να απλοποιήσει τη σχέση Δήμου-δημότη και να βελτιώσει την επικοινωνία μεταξύ των δύο αυτών πλευρών. Μέχρι τη δεδομένη στιγμή περισσότεροι από 500.000 δημότες χρησιμοποιούν ήδη την εφαρμογή για να επικοινωνούν με τον Δήμο τους και να βελτιώσουν τις γειτονιές και τις πόλεις τους. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν μέσω Google Play για Android κινητά, είτε μέσω App Store για IPhone.

Στόχος της Coca-Cola είναι η δημιουργία ενός πιο βιώσιμου κόσμου

Για να επιστρέψουμε στη σημαντική πρωτοβουλία και δράση των εταιρειών, αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη ενέργεια είναι μέρος της συνολικής στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης της Coca-Cola στην Ελλάδα.

Με όραμα «Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα» η εταιρεία επενδύει και υλοποιεί μια σειρά από στοχευμένες δράσεις, όπως η πρόσφατη αλλαγή στις πολυσυσκευασίες αλουμινίου που χάρη στην πρωτοποριακή συσκευασία KeelClip™, καταργούν την πλαστική μεμβράνη και μειώνουν τη χρήση του πλαστικού κατά 540 τόνους ετησίως.

Η νέα συσκευασία, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, είναι από 100% ανακυκλώσιμο χαρτόνι, ελαφριά και πρακτική και επιτρέπει τη χρήση λιγότερων υλικών συσκευασίας συνολικά.

Στο ίδιο πλαίσιο, η εταιρεία επενδύει στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας, τη συνεργασία με φορείς και την εκπαίδευση των πολιτών στις αρχές της κυκλικής οικονομίας, με σκοπό τη συνολική αύξηση των ποσοστών συλλογής και ανακύκλωσης στους Δήμους.

Παράλληλα, έχει δεσμευτεί για συλλογή και ανακύκλωση κάθε συσκευασίας που διαθέτει στην αγορά μέχρι το 2030, καθώς και για ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα μέχρι το 2040, με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους.

Με συνοδοιπόρο την ΑΒ Βασιλόπουλος για έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής

Η Coca-Cola και η ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζουν από κοινού την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και μέσω της δωρεάν εφαρμογής Novoville εμπνέουν τους πολίτες για ανακύκλωση, επισκευή και επαναχρησιμοποίηση των συσκευασιών.

Έτσι, τους ενθαρρύνουν να υιοθετήσουν την κυκλική οικονομία και με την αρωγή του ψηφιακού οδηγού να στραφούν πιο εύκολα σ’ έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα