Ο Μητσοτάκης θα στείλει συγχαρητήρια στη Μελόνι – Το Μαξίμου φοβάται εκλογές αλά ιταλικά

Ο Μητσοτάκης θα στείλει συγχαρητήρια στη Μελόνι – Το Μαξίμου φοβάται εκλογές αλά ιταλικά
Eurokinissi

Το επιχείρημα της πολιτικής σταθερότητας προέβαλε με αφορμή το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ιταλία ο Γ. Οικονόμου 

Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ιταλία προβληματίζει ολόκληρη την Ευρώπη και φυσικά και την Ελλάδα, με την κυβέρνηση να αποφεύγει πάντως να συγκρουστεί ευθέως με την Τζόρτζια Μελόνι και να χρησιμοποιεί την άνοδο της ακροδεξιάς ως επιχείρημα υπέρ της ανάγκης σταθερότητας στη χώρας μας, που για το Μαξίμου ισοδυναμεί με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. 

Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών και ερωτηθείς εάν η Αθήνα ανησυχεί για συνέπειες στο ενεργειακό μέτωπο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε: “Σε κάθε κράτος- μέλος της ΕΕ οι πολίτες με την ψήφο τους αποφασίζουν και οι επιλογές αυτές κρίνονται από τα πολιτικά αποτελέσματα”. προσθέτοντας: 

“Η ιστορική εμπειρία στην Ευρώπη την περίοδο των μεγάλων κρίσεων δείχνει ότι οι λύσεις δεν είναι πάντα εύκολες. Δεν μπορούν να έρθουν από την παραγωγή νέων αδιεξόδων. Απαιτούν στρατηγική και φιλελεύθερη πολιτική εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου”.

Στο ερώτημα δε εάν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει συγχαρητήρια στη Τζόρτζια Μελόνι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ξερά πως “μόλις σχηματιστεί κυβέρνηση στην Ιταλία, θα γίνει αυτό που γίνεται πάντα”. 

Η Αθήνα δεν θέλει άλλωστε να διασπαστεί το “μέτωπο του νότου” στο ενεργειακό και η Ιταλία είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος ή ήταν μέχρι τώρα, καθώς Μητσοτάκης- Ντράγκι είχαν καταθέσει από κοινού προτάσεις για ευρωπαϊκό πλαφόν στη χονδρική του φυσικού αερίου. 

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση ανησυχεί μήπως η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ιταλία “ξαναζωντανέψει” και την εγχώρια ακροδεξιά, ο κ. Οικονόμου απάντησε: “Στη χώρα μας έχουμε πλούσια και διαφωτιστική εμπειρία για το πόσο κρίσιμη είναι η σταθερότητα και πόσο αναγκαία μία κυβερνητική πολιτική που απαντά στις προκλήσεις με αποτελέσματα που δίνουν λύσεις στις αγωνίες των ανθρώπων και τις ανάγκες της κοινωνίας. Η εμπειρία αυτή για την Ευρώπη και ιδιαίτερα για τη χώρα μας είναι και χρήσιμη και πολύτιμη και διαφωτιστική”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα