Ιράν: Βίντεο δείχνουν τις δυνάμεις ασφαλείας να παρενοχλούν σεξουαλικά διαδηλώτριες

Ιράν: Βίντεο δείχνουν τις δυνάμεις ασφαλείας να παρενοχλούν σεξουαλικά διαδηλώτριες
Twitter/@bbcpersian

Οργή έχουν προκαλέσει τα βίντεο που δείχνουν άνδρες των ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας να θωπεύουν διαδηλώτριες σε στιγμές έντασης.

Το γύρω του διαδικτύου κάνουν βίντεο που δείχνουν άνδρες των ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας να παρενοχλούν σεξουαλικά δύο διαδηλώτριες που συμμετείχαν σε διαμαρτυρίες στο Ιράν.

Τα βίντεο προκάλεσαν προκαλώντας τις οργισμένες αντιδράσεις των χρηστών που -πέραν της άμετρης βίας- καταγγέλλουν και σεξουαλική παρενόχληση από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Πολλοί ήταν εκείνοι που ζήτησαν “δικαιοσύνη” και την παραίτηση του αρχηγού της αστυνομίας, ενώ χαρακτηριστικό των αποτρόπαιων πράξεων είναι το γεγονός ότι ακόμη και φιλοκυβερνητικοί χρήστες καταδίκασαν τα περιστατικά.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το BBC, έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην πλατεία Αργεντινής στην Τεχεράνη την Τετάρτη και στο πρώτο απόσπασμα φαίνεται μια ομάδα αξιωματικών να περιτριγυρίζουν μια γυναίκα σε έναν κεντρικό δρόμο.

Ένας εξ αυτών αρπάζει τη διαδηλώτρια από το λαιμό και την οδηγεί ανάμεσα σε περίπου 12 αστυνομικούς, με τους περισσότερους να βρίσκονται επάνω σε μοτοσυκλέτες. Κι ενώ η γυναίκα ασφυκτιούσε, ένας αστυνομικός την πλησιάζει και την θωπεύει.

Το γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Αστυνομίας της Τεχεράνης είπε ότι το περιστατικό διερευνάται, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Irna.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας δεν δίνει λεπτομέρειες για το τι συνέβη, αλλά αναφέρει ότι “εχθροί που χρησιμοποιούν ψυχολογικό πόλεμο προσπάθησαν να προκαλέσουν δημόσια ανησυχία και να υποκινήσουν τη βία”.

Το γεγονός ότι το περιστατικό συνέβη δημόσια οδήγησε τους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να αναρωτηθούν τι μπορεί να κάνουν οι δυνάμεις ασφαλείας πίσω από κλειστές πόρτες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα