Πάτρα: Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Πάτρα: Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας
Στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου Eurokinissi

Ξεκίνησε η ανακριτική διαδικασία για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας με τις καταθέσεις της ιατροδικαστή Χριστίνας Τσάκωνα και του παθολογοανατόμου Χρήστου Ευτυχιάδη. Την Παρασκευή καταθέτουν Καρακούκης και Καλόγρηας.

Το κατώφλι της 35ης τακτικής ανακρίτριας, Ευγενία Τζωρτζάτου, πέρασαν οι δύο πρώτοι μάρτυρες, εκκινώντας την ανακριτική διαδικασία για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της Ρούλας Πισπιρίγκου, της 6 μηνών Ίριδας και της 3,5 ετών Μαλένας.

Αρχικά, κατέθεσε η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, η οποία έχει συντάξει την αρχική ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου της Μαλένας. Η ιατροδικαστής, όπως έχει γίνει γνωστό το 2019 είχε αποδώσει το θάνατο του παιδιού σε ηπατική ανεπάρκεια, εκτιμώντας ότι ήταν αποτέλεσμα των φαρμάκων που λάμβανε η Μαλένα κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας, λόγω της λευχαιμίας.

Αμέσως μετά, στο ανακριτικό γραφείο βρέθηκε ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης, ο οποίος διέγνωσε ασφυκτικό θάνατο και για τα δύο κορίτσια, συνδέοντας τα δύο περιστατικά.

Οι δύο μάρτυρες ολοκλήρωσαν τις καταθέσεις του εντός τριών ωρών και στη συνέχεια αποχώρησαν δίχως να προχωρήσουν σε δηλώσεις.

Οι καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζονται την Παρασκευή, κατά την οποία καταθέτουν οι ιατροδικαστές, Καρακούκης και Καλόγρηας, οι οποίοι συνέταξαν την τελική έκθεση – πόρισμα για τα αίτια θανάτου των δύο παιδιών, καταλήγοντας επίσης σε ασφυξία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα