Φόνοι και συνωμοσίες στην Κωνσταντινούπολη: Το νέο βιβλίο της Άντας Τσαρέα

Φόνοι και συνωμοσίες στην Κωνσταντινούπολη: Το νέο βιβλίο της  Άντας Τσαρέα
Φόνοι και συνωμοσίες στην Κωνσταντινούπολη

Κυκλοφόρησε το νέο ιστορικό αστυνομικό μυθιστόρημα της Άντας Τσαρέα με τίτλο "Φόνοι και συνωμοσίες στην Κωνσταντινούπολη" από τις εκδόσεις Αύρα.

Φόνοι και συνομωσίες στη Κωνσταντινούπολη“, το ιστορικό αστυνομικό μυθιστόρημα της Άντας Τσαρέα, εξελίσσεται την εποχή που σβήνει το φως του Απόλλωνα και λάμπει ο ήλιος της χριστιανοσύνης στα θεμέλια της Αγίας Σοφίας, στην αυτοκρατορία του Ιουστινιανού και της Θεοδώρας, από τις εκδόσεις «ΑΥΡΑ».

Μάιος του σωτηρίου έτους 537 μ.Χ. στην Κωνσταντινούπολη. Η Θεανώ, το κεντρικό πρόσωπο της μυθοπλασίας, γιάτρισσα και ιατροδικαστής, έχοντας η ίδια την μοίρα της στα χέρια της επεμβαίνει, με την παιδεία της, να αλλάξει την μοίρα και των άλλων γυναικών, λιγότερο τυχερών λόγο της καταγωγής τους, σε μια πόλη που το δυνατό φως της δόξας της, ρίχνει το πιο βαθύ της σκοτάδι στα φτωχικά σοκάκια και στις σφραγισμένες αίθουσες των ανακτόρων.

Η αναζήτηση της για να βρεθούν τα δύο ορφανά κορίτσια που εξαφανίστηκαν από το Μοναστήρι που φροντίζει ως γιατρός θα την φέρουν στα ιδιαίτερα μια δολοφονημένης εταίρας, στα χαμόσπιτα που ξημερώνονται πρώην πόρνες, στους λασπότοπους που απλώνουν τα χέρια τους οι ζητιάνοι, στις αποθήκες που ντροπιάζονται οι μονομάχοι, στα καπηλειά που απλώνουν τα μαλακά τους χέρια σε ανήλικα οι εκτομίες (ευνούχοι).

Τα μυστικά φυλάσσονται σε σπασμένα αγγεία που χρειάζονται ερμηνεία. Οι ψίθυροι των υψηλών αξιωματούχων συνωμοτικοί. Θύτες και θύματα όλοι σ΄ ένα αέναο παιχνίδι εξουσίας, σε μια πόλη που δεν έχει έλεος για τους αδύναμους. Η Θεανώ όμως γνωρίζει την δύναμή της και αναζητά πέρα από τους ενόχους το δίκαιο.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα