Ερντογάν για ελληνικό νοσοκομείο: “Θα αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν”

Ερντογάν για ελληνικό νοσοκομείο: “Θα αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν”
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως οι εργασίες αποκατάστασης του νοσοκομείου θα ξεκινήσουν άμεσα ενώ εξέφρασε τη λύπη του για όσα συνέβησαν το μεσημέρι της Πέμπτης.

Τη λύπη του εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της τουρκικής προεδρίας, για τη φωτιά που ξέσπασε στο ελληνικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη.

Ο ίδιος τόνισε πως παρακολουθούσε τις εξελίξεις από το πρώτο λεπτό, ενώ σημείωσε πως η έλλειψη τραυματισμών ή θανάτων αλλά και η άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς αποτελούν ανακούφιση για όλους.

Αφού έλαβε τις σχετικές πληροφορίες αναφορικά με την κατάσταση των ασθενών του νοσοκομείου αλλά και του κτιρίου, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως οι εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν ενώ κάλεσε τον υπουργό Υγείας της χώρας να διεξάγει τις απαραίτητες έρευνες.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Πρεσβείας στην Τουρκία

Θλίψη και συγκίνηση για την καταστροφή του Νοσοκομείου του Βαλουκλή, του ιστορικού αυτού ιδρύματος των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης, εκφράζει η πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα με ανάρτησή της στο Twitter.

Επίσης, η ελληνική πρεσβεία ευχαριστεί όσους βοήθησαν στην εκκένωση και στην κατάσβεση και εκφράζει την ελπίδα σύντομα να αναγεννηθεί από τις στάχτες του.

Το χρονικό της πυρκαγιάς στο ελληνικό νοσοκομείο

Η φωτιά στο ελληνικό νοσοκομείο στο Βαλουκλή της Κωνσταντινούπολης, ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης, λίγο μετά τις 12.00 μ.μ. και περίπου δύο ώρες αργότερα είχε ήδη τεθεί υπό έλεγχο.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς η οροφή του ιστορικού κτιρίου ενώ φέρεται πως όλα ξεκίνησαν από κάποιο πρόβλημα που εκδηλώθηκε στο σύστημα ηλεκτροδότησης.

Ο επικεφαλής του τοπικού δήμου, Χασάν Ταχσίν Ουστά, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT πως ασθενείς μεταφέρθηκαν εκτός του νοσοκομείου ενώ στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα