ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΕΡΒΕΣΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Το NEWS 24/7 δημοσιεύει εξώδικη διαμαρτυρία του Δημητρίου Βερβεσού για συνέντευξη που πραγματοποίησε με τη δικηγόρο Αντωνία Λεγάκη.

«Δημοσιεύουμε σήμερα κατά το μέρος που μας αφορά την με ημερομηνία 11-10-2022 εξώδικη διαμαρτυρία του κ. Δημητρίου Βερβεσού, Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αναφορικά με δημοσίευμα του συντάκτη μας κ. Νίκου Γιαννόπουλου που αναρτήθηκε στον διαδικτυακό μας τόπο την 08-10-2022 με τίτλο «Trafficking – Ηλιούπολη: Απειλούν το θύμα ενώ εγώ διώκομαι – Το αγωνιώδες μήνυμα της Α. Λεγάκη»..

«ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

(Ν. 1178/1981 άρθρο μόνο παρ. 5)

Του Δημητρίου Βερβεσού του Κωνσταντίνου, δικηγόρου Αθηνών, με Α.Μ. ΔΣΑ 14605, κατοίκου Αθηνών, οδός Βαλαωρίτου 15, ΑΦΜ 043974826.

ΠΡΟΣ

1. Την Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «24 MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ» και διακριτικό τίτλο «24 ΜΕDIA Α.Ε. ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ» που εδρεύει στην Καλλιθέα Αττικής, επί της Λεωφόρου Συγγρού αρ. 162-166, με ΑΦΜ: 099456944, ΔΟΥ ΦΑΕ Πειραιά, Αρ. ΓΕΜΗ 003981501000, όπως εκπροσωπείται νόμιμα, υπό την ιδιότητα του ιδιοκτήτη της ενημερωτικής ιστοσελίδας https://www.news247.gr

2. Τον Μάνο Χωριανόπουλο, υπό την ιδιότητα του εκδότη και διευθυντή (αυτοπροσδιοριζόμενου ως EDITIORIAL DIRECTOR) της ενημερωτικής ιστοσελίδας https://www.news247.gr και του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της άνω Ανώνυμης Εταιρείας, που ως εκ των ιδιοτήτων του κατοικεί στην Καλλιθέα Αττικής, επί της Λεωφόρου Συγγρού αρ. 162-166,

3. Τον Νίκο Γιαννόπουλο, υπό την ιδιότητα του συντάκτη του επιλήψιμου δημοσιεύματος της ενημερωτικής ιστοσελίδας https://www.news247.gr που ως εκ των ιδιότητάς του κατοικεί στην Καλλιθέα Αττικής, επί της Λεωφόρου Συγγρού αρ. 162-166,

[4. ……………………………………………………………………………………………………………………………………….]

                                                                        *******

1. Με κατάπληξη ανέγνωσα στις 10.10.2022 στην ενημερωτική ιστοσελίδα https://www.news247.gr ιδιοκτησίας της 1ης εξ υμών, στην ενότητα «The Magazine» (στον σύνδεσμο: https://www.news247.gr/sunday-edition/legaki-kopela-ilioypolis-apeileitai-diokomai-chroniko-dysodoys-ypothesis.9785143.html) άρθρο (το επιλήψιμο δημοσίευμα) του 3ου εξ υμών με δηλώσεις της 4ης εξ υμών δικηγόρου Αθηνών, οι οποίες δημοσιεύθηκαν επ’ αφορμή της σε βάρος της 4ης εξ υμών πειθαρχικής δίωξης κατόπιν αναφοράς συναδέλφου (δικηγόρου του ΕΟΠΠΕΠ) εναντίον της 4ης εξ υμών, που εκκρεμεί προς εκδίκαση στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο. Κατά τις δημοσιευθείσες δηλώσεις της 4ης εξ υμών, χωρίς προηγουμένως να κληθώ προς διασταύρωση και επιβεβαίωση ή διάψευση, φέρομαι δήθεν να παρενέβην για την επίσπευση του προσδιορισμού της εκκρεμούς πειθαρχικής υπόθεσης της 4ης εξ υμών, ενώ, παράλληλα, γίνεται καταφορά εναντίον μου με πρωτοφανείς ψευδείς, προσβλητικές και ονειδιστικές εκφράσεις.

2. Το επιλήψιμο δημοσίευμα – που εξακολουθεί να είναι αναρτημένο στην ενημερωτική ιστοσελίδα https://www.news247.gr, με ιδιαίτερη μάλιστα ενδιάμεση τιτλοφορία επιλογής των τριών πρώτων εξ υμών «ΚΑΠΟΙΟΣ “ΕΝΟΧΛΗΣΕ” ΤΟΝ ΒΕΡΒΕΣΟ», είχε ως εξής:

[Παρατίθεται το από 08-10-2022 δημοσίευμα]

3. […………………………………………………].

4. ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ 1η, 2ο και 3ο ΕΞ ΥΜΩΝ. Υπό τις αναφερόμενες εισαγωγικώς ιδιότητες εκάστου, ήτοι της ιδιοκτήτριας, εκδότη και διευθυντή (αυτοπροσδιοριζόμενου ως EDITORIAL DIRECTOR) και του συντάκτη της ιστοσελίδας στην οποία δημοσιεύθηκαν οι εναντίον μου συκοφαντίες, παραβιάσατε το δημοσιογραφικό καθήκον αληθείας, την υποχρέωση αντικειμενικής πληροφόρησης, διασταύρωσης των δημοσιευμάτων και της προηγούμενης αναζήτησης (και παρουσίασης) της άποψης των θιγομένων από το δημοσίευμα προσώπων, αφού δεν ελέγξατε την ακρίβεια όσων αναπαρήχθησαν στην ιστοσελίδα σας, ούτε ζητήσατε, ούτε παρουσιάσατε τη θέση μου επ’ αυτών, αλλά αντιθέτως αρκεστήκατε στη μονομερή προβολή των συκοφαντικών ισχυρισμών της πρώτης καθ’ ης, προς βλάβη μου. Περαιτέρω δε, αποδεχθήκατε και υιοθετήσατε τους αναληθείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς της 4ης εξ υμών, επιλέγοντας να τονίσετε αυτήν την υιοθέτηση με την τεχνική της ενδιάμεσης τιτλοφορίας στο επιλήψιμο δημοσίευμα: «ΚΑΠΟΙΟΣ ‘”ΕΝΟΧΛΗΣΕ” ΤΟΝ ΒΕΡΒΕΣΟ».

5. Επειδή όλοι οι διαλαμβανόμενοι ως άνω, εν γνώσει ψευδείς ισχυρισμοί, πλήττουν παρανόμως τον θεσμικό μου ρόλο, την επαγγελματική μου πορεία και την προσωπική μου υπόσταση. Οι ανυπόστατοι αυτοί ισχυρισμοί είναι κραυγαλέα αναντίστοιχοι προς την μακρά επαγγελματική και συνδικαλιστική μου πορεία και είναι βαθύτατα προσβλητικοί για την προσωπικότητά μου, επί πλέον δε υπονομευτικοί του έργου που επιτελώ ως Πρόεδρος του ΔΣΑ. Είναι προφανές ότι οδηγούν στο διασυρμό του ονόματος μου σε απροσδιόριστο κύκλο ατόμων, χρηστών του διαδικτύου, και δη, τόσο εκείνων που επισκέπτονται την ειδησεογραφική ιστοσελίδα https://www.news247.gr, στην οποία αναπαρήχθη το ως άνω δημοσίευμα (που παραμένει ανηρτημένο), όσο και των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία αναπαρήχθη η ως άνω δημοσίευση (μέσω της διασύνδεσης διαμοιρασμού -share, που περιέχει το ηλεκτρονικό δημοσίευμα).

6. […………………………………………………].

7. Επειδή οι πρώτη, δεύτερος και τρίτος εξ υμών υποχρεούστε να αποκαταστήσετε την βαρύτατη και ανοίκεια παράνομη προσβολή σε βάρος μου.

8. […………………………………………………].

9. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου

10. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ εντονότατα για τις απολύτως προσβλητικές, δυσφημιστικές δημοσιεύσεις σας και για τις απολύτως προσβλητικές, δυσφημιστικές δηλώσεις σας.

11. ΣΑΣ ΚΑΛΩ εντός δέκα (10) ημερών από την επίδοση της παρούσας να ανακαλέσετε ρητά τη γενόμενη σε βάρος μου ανοίκεια και βάναυση προσβολή με την ως άνω δημοσίευση – ανάρτησή σας και με τις ως άνω δηλώσεις σας στην ιστοσελίδα https://www.news247.gr, και προς αποκατάσταση της προβολής μου,

11.1 […………………………………………………].

11.1.1 [……………………………………….……].

11.2. Οι δε πρώτη, δεύτερος και τρίτος εξ υμών με δημοσίευση στην ιστοσελίδα https://www.news247.gr σε ανάλογη θέση, με εκείνη όπου είχε καταχωριστεί το επιλήψιμο δημοσίευμα, ήτοι σε εμφανές σημείο, στην αρχική σελίδα της ενότητας the magazine της ιστοσελίδας, και σε έκταση και μέγεθος ανάλογο με το επιλήψιμο δημοσίευμα δημοσίευση – ανάρτηση, η οποία θα εμφανίζεται στο διηνεκές, χωρίς να ενεργήσετε οιαδήποτε επεξεργασία ή εκ των υστέρων διαγραφή ή απόκρυψη καθ’ οιονδήποτε τρόπο με το κάτωθι επανορθωτικό δημοσίευμα κατά λέξη:

11.2.1 «Ανάκληση δημοσιευμένων ψευδών ισχυρισμών σε βάρος του Προέδρου του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσού. Δηλώνουμε ρητά ότι η ανάρτηση στις 8.10.2022 στην ιστοσελίδα https://www.news247.gr (στον σύνδεσμο: https://www.news247.gr/sunday-edition/legaki-kopela-ilioypolis-apeileitai-diokomai-chroniko-dysodoys-ypothesis.9785143.html του δημοσιεύματος μας υπό τον τίτλο «Trafficking-Ηλιούπολη: “Απειλούν το θύμα ενώ εγώ διώκομαι”. Το αγωνιώδες μήνυμα της Α. Λεγάκη» εμπεριείχε δηλώσεις της δικηγόρου κ. Αναστασίας Λεγάκη με ψευδείς, αβάσιμους, και συκοφαντικούς ισχυρισμούς, βαρύτατα προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και έωλους υπαινιγμούς, για το πρόσωπο του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημητρίου Βερβεσού και ως εκ τούτου ρητά δεν τους υιοθετούμε. Λυπούμαστε διότι δημοσιεύσαμε τις δηλώσεις αυτές χωρίς αφενός να τις διασταυρώσουμε και αφετέρου χωρίς, προηγουμένως, να τις θέσουμε υπόψη του θιγομένου Προέδρου του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσού καλώντας τον να παραθέσει, ενδεχομένως και εάν επιθυμούσε, τη δική του αντίκρουση. Ανακαλούμε το δημοσίευμα αυτό. 1. 24 MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ, 2. Μάνος Χωριανόπουλος, 3. Νίκος Γιαννόπουλος».

12. Τα ως άνω δημοσιεύματα αποκατάστασης οφείλετε άπαντες οι προς ους η παρούσα να μου κοινοποιήσετε κατά νόμο, εντός δέκα (10) ημερών από την επίδοση της παρούσας.

Με την ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής, εντέλλεται όπως επιδώσει την παρούσα προς αυτούς, στους οποίους απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας αυτήν ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεώς του.

Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2022,

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του εξωδίκως δηλούντος»

Η NEWS 247 δηλώνει ότι στόχος του δημοσιεύματος δεν ήταν επ’ ουδενί η προσβολή της τιμής και της υπόληψης του κ. Δημητρίου Βερβεσού, τον οποίο τιμούμε και σεβόμαστε ως πρόσωπο και Πρόεδρο του ΔΣΑ, αλλά η παράθεση των απόψεων της δικηγόρου Αθηνών κας Αντωνίας Λεγάκη, σχετικά με εκκρεμή ποινική υπόθεση μείζονος κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Σε κάθε περίπτωση και προς άρση οποιασδήποτε παρερμηνείας ως προς την σκοπιμότητα του παραπάνω δημοσιεύματος, δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι οι απόψεις της κας Αντωνίας Λεγάκη για τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δημήτριο Βερβεσό είναι προσωπικές της απόψεις, τις οποίες σε καμία περίπτωση δεν υιοθετούμε.

Για τον λόγο αυτό κρίναμε σκόπιμο να αποσύρουμε το παραπάνω δημοσίευμα από τον διαδικτυακό μας τόπο, όπως και πράξαμε ήδη από 12-10-2022. Ως μέσο ενημέρωσης, είναι αυτονόητο ότι παραμένουμε στη διάθεση του κ. Βερβεσού για την δημοσίευση και των δικών του απόψεων επί των ζητημάτων που αναφέρθηκαν στο παραπάνω δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα