O Ερντογάν και το σχέδιο για τον “Αιώνα της Τουρκίας”

O Ερντογάν και το σχέδιο για τον “Αιώνα της Τουρκίας”
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ap

Ένα από τα δέκα σπουδαιότερα κράτη στον κόσμο φιλοδοξεί να γίνει η Τουρκία ο Ερντογάν. Παρουσίασε τα σχέδιά του για το μέλλον της χώρας σε εκδήλωση για τον "Αιώνα της Τουρκίας".

Τα σχέδιά του για το μέλλον της Τουρκίας παρουσίασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια εκδήλωση – υπερπαραγωγή που έφερε τον βαρύ τίτλο “Ο αιώνας της Τουρκίας” που πραγματοποίησε το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Άγκυρα την Παρασκευή (28/10).

Ο Ερντογάν παρουσίασε μια σειρά από προγράμματα, έργα και στόχους ενόψει των προεδρικών και γενικών εκλογών του επόμενου έτους, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να γιορτάσει την εκατονταετηρίδα της το 2023, όπως αναφέρει το Anadolu.

“Μοιραζόμαστε με όλη την ανθρωπότητα την ευτυχία ότι ο “αιώνας της Τουρκίας” είναι επίσης το όνομα μιας επανάστασης που θα φέρει τη δημοκρατία, την ανάπτυξη, την ειρήνη και την ευημερία σε όλα τα μέρη του κόσμου, ξεκινώντας από τη χώρα μας και την περιοχή μας”, είπε ο τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι σε μια εποχή που ο κόσμος αντιμετωπίζει “ζωτικές προκλήσεις”, η Τουρκική Δημοκρατία θέλει να κάνει ένα δυνατό ξεκίνημα στον νέο αιώνα της Δημοκρατίας.

Υπόσχεση να βρεθεί η Τουρκία στα 10 μεγαλύτερα κράτη στον κόσμο

Με την υπόσχεση να καταστήσει την Τουρκική Δημοκρατία ένα από τα 10 μεγαλύτερα κράτη στον κόσμο στους τομείς της πολιτικής, της οικονομίας, της τεχνολογίας, του στρατού και της διπλωματίας, ο Ερντογάν είπε ότι η χώρα καταβάλλει προσπάθειες για να εξασφαλίσει την ειρήνη στον κόσμο για να συνομιλήσει με τα συγκρουόμενα μέρη.

“Σε μια εποχή που οι πόλεμοι, οι συγκρούσεις και οι εντάσεις αυξάνονται παντού γύρω μας, είμαστε η μόνη χώρα που καταβάλλει ειλικρινείς προσπάθειες για την ειρήνη δημιουργώντας μια ισότιμη, ηθική και δίκαιη σχέση με όλα τα μέρη”, είπε, προσθέτοντας ότι η Τουρκική Δημοκρατία λαμβάνει “όλο και περισσότερη εκτίμηση” με την ανθρωπιστική και ευσυνείδητη στάση της.

Η Τουρκική Δημοκρατία βρίσκεται σε στενή επαφή τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο. Ο Ερντογάν έχει επανειλημμένα τονίσει την επιθυμία του να φέρει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι μαζί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στην Τουρκική Δημοκρατία για τον τερματισμό του πολέμου.

Μετά τις συνομιλίες που είχε με τη Ρωσία, ο Ερντογάν δήλωσε: “Η Ρωσία είναι μια από τις χώρες που δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την Τουρκία. Ας ελπίσουμε ότι θα διανείμουμε το φυσικό αέριο που έρχεται από τη Ρωσία μέσω της Τουρκίας στην Ευρώπη με τον TurkStream”.

Σχετικά με τις έρευνες της Τουρκίας για φυσικό αέριο, ο Ερντογάν δήλωσε: “Έχουμε ανακαλύψει συνολικά 540 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αποθεμάτων φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα μοιραστούμε τη χαρά των νέων καλών ειδήσεων στον τομέα της ενέργειας με το έθνος μας”.

530.000 άνθρωποι επιστρέφουν εθελοντικά στη Συρία

“Έχουμε εξασφαλίσει την εθελοντική επιστροφή περίπου 530.000 ανθρώπων στις ασφαλείς ζώνες που δημιουργήσαμε στη Συρία”, δήλωσε ο Ερντογάν.

Περισσότεροι από 3,7 εκατομμύρια Σύροι διαμένουν σήμερα στην Τουρκία, καθιστώντας την την πρώτη χώρα στον κόσμο που φιλοξενεί πρόσφυγες. Μετά την έναρξη του αιματηρού εμφυλίου πολέμου στη Συρία, η Τουρκική Δημοκρατία υιοθέτησε μια πολιτική “ανοικτών θυρών” για τους Σύρους που διαφεύγουν από τις διώξεις και τις βιαιότητες.

Ο Ερντογάν δήλωσε: “Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: “Αποτρέψαμε τις προσπάθειες δημιουργίας ενός τρομοκρατικού διαδρόμου κατά μήκος των νότιων συνόρων μας με τις επιχειρήσεις Ασπίδα του Ευφράτη, Κλάδος Ελαίας, Νύχι, Άνοιξη της Ειρήνης, Ασπίδα της Άνοιξης και Νύχι-Λόκ”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα