HELLENiQ ENERGY: Νέα έκπτωση στο πετρέλαιο θέρμανσης – Πού “κάθεται” η τιμή

HELLENiQ ENERGY: Νέα έκπτωση στο πετρέλαιο θέρμανσης – Πού “κάθεται” η τιμή
Πετρέλαιο θέρμανσης Eurokinissi

Σε προωθητική ενέργεια για την περαιτέρω μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης προχωρά η ΕΚΟ, ο βαρχίονας εμπορίας καυσίμων της HELLENiQ ENERGY.

Σε νέα έκπτωση στην τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ. Έτσι μετά την έκπτωση στις εταιρείες εμπορίας, που ανέρχεται σε 6 λεπτά προ ΦΠΑ ή 7,5 λεπτά με ΦΠΑ, ανά λίτρο, με βάση αρμόδια στελέχη της HELLENiQ ENERGY, μητρικής των ΕΛΠΕ, δρομολογήθηκε και νέο “κούρεμα” στην τιμή για προμήθειες από τα πρατήρια ΕΚΟ, μέχρι την 21η Νοεμβρίου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η τιμή στην εταιρεία εμπορίας καυσίμων της HELLENiQ ENERGY, την ΕΚΟμ να είναι 1,33 ευρώ ανά λίτρο.

Υπενθυμίζεται ότι η τιμή πώλησης από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ διαμορφώθηκε σήμερα το πρωί στο 1,31 ευρώ το λίτρο. Με βάση αρμόδια στελέχη της HELLENiQ ENERGY, μαζί με τα περιθώρια των εταιριών εμπορίας και μετά την έκπτωση που αποφασίστηκε χθες εκτιμάται ότι θα πρέπει να πωλείται στον τελικό καταναλωτή σε όλη την αλυσίδα αξίας από 1,37 έως 1,39 ευρώ το λίτρο.

Εν αναμονή της πλατφόρμας

Στο μεταξύ, διπλάσια επιδότηση μέσα από το επίδομα θέρμανσης θα πάρουν όσοι δικαιούνται φέτος για πρώτη φορά την κρατική ενίσχυση μετά τη διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων ακόμα και αν δεν αλλάξουν μέσο θέρμανσης. Αναμένεται, δε, τις επόμενες ώρες, να εκδοθεί η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών ( που θα ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την χορήγηση του). Ακολούθως θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα myΘέρμανση. Η, δε, πίστωση των ποσών στους δικαιούχους αναμένεται να γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου, αφού προηγουμένως έχουν υποβληθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα τα παραστατικά αγοράς πετρελαίου. Κάτι που βέβαια απαιτείρ ρευστότητα από τα νοικοκυριά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα